0

Л окомотив Пловдив даде силна заявка за класиране в топ 4 и участие в европейските клубни турнири, след като спечели с минималното 1:0 домакинството си на Черно море от 28-ия кръг на Първа лига. 

Единственият гол на "Лаута" вкара Оливер Камдем след половин час игра. В 60-ата минута топката се озова във вратата на домакините след центриране на Илиан Илиев, но попадението беше отменено заради засада на Атанас Илиев. 

По този начин „смърфовете“ взеха още един скалп на отбор в подножието на върха след този на ЦСКА и изместиха Левски от четвъртото място в класирането с актив от 53 т.  „Сините“ а пети с 51, а Черно море остава трети с 58 т.

„Моряците“ затвърдиха впечатлението, че се представят по-колебливо през последните кръгове в гостуванията си. Отборът на Илиан Илиев няма отбелязан гол в три поредни визити, а в следващия кръг приема Левски на „Тича“.

Двубоят на "Лаута" стартира с поделено надмощие. В 10-ата минута Евандро стреля много неточно от пряк свободен удар на около 25 метра, фронтално срещу вратата на Черно море. Три минути след това и гостите стигнаха до първия си удар. Капитанът Даниел Димов го отправи от дъгата на наказателното поле, но топката мина встрани от целта. 

В 22-ата минута домакините разгърнаха бърза атака, която обаче завърши с неточно изпълнение на Христо Иванов от дистанция. Четири минути по-късно играчите на Александър Томаш отново успяха да изнесат на скорост, Бабакар Дион получи отдясно и шутира от около 20 метра, но Иван Дюлгеров улови. 

В 30-ата минута Локомотив поведе в резултата. Цветомир Панов сбърка при изнасянето за „моряците“, Димитър Илиев напредна до наказателното поле и пусна пас вдясно към Оливер Камдем, който преодоля Дюлгеров с удар по диагонала за 1:0. 

Веднага след подновяването на играта от центъра Черно море можеше да изравни. Виктор Попов намери с дълго подаване Васил Панайотов, халфът на гостите овладя на гърди и свали за Атанас Илиев, чийто изстрел от няколко метра обаче прелетя над напречната греда. 

В 44-ата минута Локомотив отново стигна до добра възможност за гол. Централният защитник Ефе Али шутира силно от далечна дистанция, но Дюлгеров се разтегна и изби в корнер. След неговото изпълнение пък Хорхе Сегура не съумя да засече точно с глава, след като бе изпуснат във вратарското поле. Така първата част приключи при гол аванс за „черно-белите“. 

Две минути след началото на второто полувреме Черно море записа втори точен удар. Той бе дело на Мазир Сула, но бе твърде слаб, за да затрудни Кристиан Томов, пише БТА.

В 56-ата минута домакините пропуснаха отличен шанс след нова бърза контраатака. Мичи Нтело обаче не успя да овладее след технично извеждащо подаване на Дион. 

Четири минути по-късно топката попадна в мрежата на Локомотив. Атанас Илиев засече точно центриране отдясно, но попадението не бе признато заради засада. В 64-ата минута Кристиан Томов спаси силен удар на Уеслен Жуниор, който бе оставен непокрит отляво в наказателното поле. 

Пет минути след това и вратарят на Черно море трябваше да се намесва при удар с глава на Димитър Илиев. В 76-ата минута капитанът на „железничарите“ опита късмета си и с изстрел от дистанция, който обаче премина далеч от целта.

Две минути по-късно влезлият като резерва Владимир Медвед можеше да сложи точка на спора с втори гол. Бившият играч на Пирин получи отляво в наказателното поле, преодоля защитник на „моряците“ и стреля силно по диагонала, но Иван Дюлгеров спаси. 

До края на срещата футболистите на Илиан Илиев притиснаха своя съперник и потърсиха изравняването, но така и не съумяха да намерят път към вратата на Кристиан Томов и Локомотив се поздрави с успеха.