0

У краинският футболист Назар Балаба заяви, че е щастлив, че е успял да се спаси от войната в родината си, започнала с нашествието на войските на Руската федерация. Той вече поддържа форма в Академия "Левски".

16-годишният защитник е футболист на гранда Динамо Киев и юношески национал на родината си. В момента Назар тренира с юношите на Левски до 17 години с треньор Виктор Димитров.

"Много се радвам, че успях да дойда в България. Пристигнах преди една седмица, когато започна войната в Украйна. Тук имам по-голяма сестра, която живее със съпруга и детето си. Настаних се при нея, докато приключат военните действия в родината ми", заяви Балаба за Левски ТВ.

"Когато пристигнах, никой не ме познаваше, но това е нормално. Говорим обаче на английски, на руски и се разбираме в тренировъчния процес. 
Аз съм от Ровно. На г. 12 се преместих в Киев и започнах тренировки с моите връстници в Динамо. Живеех в базата на клуба и целта ми бе да се развивам като футболист.”

Назар призна, че е научил повече за Левски на лагер в Турция.

"Не знам много за Левски. Преди месец бях на лагер в Турция с юношите до 19 години на Динамо и Левски игра срещу родния ми клуб Верес. Така се запознах с отбора. Когато пристигнах в България, трябваше да си намеря с кого да тренирам и съпругът на сестра ми каза, че Левски е най-големият клуб в страната".