0

Ч ерно море прие офертата на чужд клуб за Матеус Машадо и до дни трансферът ще е факт, съобщи gong.bg. Очаква се най-късно до края на седмицата или в началото на другата централният нападaтел да се присъедини към новия си отбор, който обаче няма да е Бенфика.

Това означава, че 20-годишният бразилец вече е изиграл последния си мач за „моряците“, който беше преди дни срещу ЦСКА в София, тъй като с оглед на обстоятелствата едва ли ще се появи на терена срещу Ботев в петъчното гостуване във Враца.

Така Черно море спази традицията да продава за добри за родните стандарти суми основен футболист през всеки летен трансферен прозорец. Припомняме, че на 1 септември миналата година Евгений Сердюк бе трансфериран в ЦСКА 1948, преди това Илиан Илиев-младши премина в Аполон Лимасол, а преди него Мартин Минчев – в Спарта Прага.

По-късно се разбра, че Матеус Машадо отива в белгийски Зулте Варегем. Той ще премине медицинските прегледи, след което ще бъде представен официално от новия си клуб. По-рано през лятото Зулте Варегем, който през миналия сезон изпадна от елита на Белгия, закупи крилото на Ботев Пловдив Абдулайе Траоре. 

Черно море е в напреднали преговори за заместник на Машадо. Варненци искат да се подсилят с нападателя Брено от Крузейро, пише "Глобо". Информацията гласи, че "моряците" ще вземат футболиста с постоянен трансфер, но бразилския гранд ще запази процент при следващ трансфер.

През миналия сезон Брено е играл под наем във втория отбор на Валядолид. И двата клуба са собственост на бразилската легенда Роналдо.