0

Л удогорец надигра ЦСКА 1948 и напълно заслужено спечели Купата на България. Това стана напук на фантазиите, необлагородени от интелекта, на някои, които бяха сигурни, че ще има страшни конспирации около финала, целящи Купа да отиде при "червените", титла да е за "орлите", пише в анализ след финала вестник "Мач Телеграф".
Чисто спортно-технически двата отбора изиграха добър мач, достоен за финал. Той показа, нещо което беше повече от ясно при ЦСКА 1948 - Тодор Янчев не отговаря нито на амбициите на клуба, нито на класата на футболистите и на общо взето на нищо съществено, освен че е добро момче. Неслучайно Янчев беше уволнен след мача, след като под негово ръководство стойностният отбор на "червените" изглеждаше потресаващо през първото полувреме на финала, когато именно и загуби мача.

Колкото до Лудогорец, "орлите" вдигнаха трофея категорично, но отново се представиха под потенциала си. Тимът на Ивайло Петев притежава много индивидуални качества, но треньорът все още не е успял да се гмурне в отбора си. Спокойно можем да кажем, че по време на първия си престой в Лудогорец Ивайло Петев разполагаше с по-слаби футболисти, които обаче играеха далеч по-силно като отбор.

Целия анализ четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"