0

Р язко подобряване на физическата форма на играчите. Тази задача са получили Николай Костов и неговите помощници от шефовете на Левски, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

От дербито със Славия „сините“ показват слабост, която се превърна в кошмар в двубоите с Лудогорец, ЦСКА и Черно море, които дойдоха след това. Тимът от „Герена“ се представяше добре или прилично през първата част и следваше кошмарна втора. Илиан Илиев дори открито си призна, че „моряците“ са чакали съперниците им да издъхнат с пресата, която наложиха и после с лекота да ги довършат, както и се случи.

Системата, която следи изявите на играчите също е показала, че все едно става дума за два различни отбора. И това не бива да се повтаря. Трима играчи пък минават на специален режим. Това са Евертон, Патрик Мислович и Хоакин Фернандес, които изпуснаха голяма част от зимната подготовка. Особено Евертон. Сега на „Герена“ трябва да го форсират, за да можа да влезе в час за плейофите и да покаже, че наистина има качества, в което са убедени и легендите на клуба. 

В Турция с допълнителни тренировки се сдобиха Фабио Лима и Карлос Охене, което даде резултат. Първият бе сред най-добрите играчи преди да се контузи, а Охене и сега е най-деен в средата на терена. 

Форсират и Митков за мача с Берое

В Левски ще направят всичко възможно и Асен Митков да бъде на разположение на Николай Костов за мача с Берое в събота. Това важи и за Фабио Лима. Двамата пропуснаха и трите дербита, които се оказаха фатални за „сините“. Очакваше се, че един от тях ще бъде готов да двубоя с Черно море на „Тича“, но тези прогнози не се оправдаха. Нито Лима, нито Митков успя да направи поне една пълна тренировка с топка, за да може да убеди, че може да помогне на съотборниците си във Варна. Особено Митков, който се оплака, че продължава да изпитва болки в коляното. Сега обаче на „Герена“ са убедени, че и двамата ще могат да влязат в групата за двубоя с Берое, който се очертава за ключов за „сините“ след трите поредни загуби. 

И треньори, и играчи са си дали дума, че трябва да спечелят този двубой на всяка цена, за да може уверено да влязат в битките, които им предстоят в Първата шестица и все пак да стигнат поне до четвъртото място, което може да даде шанс да играят в Европа. „Сините“ изостават само 3 точки от Локомотив Пд, който в момента е пред тях в класирането.