0

Blic.rs

Българите дойдоха
да ни развалят празника

Драматично Сърбия се класира на Евро 2024 и наруши 24-годишния си пост: Българите дойдоха да развалят празника, но защитниците ни спасиха и ни отведоха в Германия.

Kurir.rs

Ако играем така, по-добре
да не ходим в Германия

Сърбия на европейско след 24 години! Не бихме България! Ако планираме да играем в Германия по този начин, по-добре да не ходим

B92

Вучич: След 24 г. нашето
знаме ще се вее на европейско

В Лесковац в последния мач от квалификационна група G “орлите" завършиха наравно с България 2:2, но въпреки това си запазиха място сред най-добрите в Германия. На жребия ще бъдем в четвърта урна. Преди мача на “Дубочица” Сърбия трябваше само да не губи и да не се тревожи за изхода на мача в Будапеща, те го изпълниха, така че ще видим нашите футболисти догодина на континенталната надпревара за първи път от 2000 г.

“След 24 години сръбското знаме ще се вее на Европейското първенство в Германия!”, лаконичен бе Вучич.

Sportski zurnal:

Собослай,
благодарим ти!

Собослай, благодарим ти! През по-голямата част от мача срещу България играхме слабо. Всичко това обаче ще се забрави, макар че трябва да се попитаме защо се стигна до тук – класирането да се решава в последния мач. Доминик Собослай и Унгария обае победиха Черна гора и сложиха край на всякаква интрига.

Telegraf.rs

Тежка, тежка мъка...
България изигра най-добрия
си мач в квалификациите

Чакахме до самия край... И най-накрая успяхме да отпразнуваме класирането на европейско след тежки, тежки мъки след 24-годишна пауза! Сърбия завърши наравно със селекцията на България, което ни стигна, за да се вземем билет за Германия. Сърбия знаеше, че равенството ще ги класира. Тя знаеше, но натискът очевидно беше по-голям от това. “Орлите” на Писки просто не изиграха мача, за да заслужат победата, а България може би изигра най-добрия мач в квалификациите.

Играчите си
делят 3,8 млн. евро

Сърбия си осигури 9,5 млн. евро от класирането на Евро 2024. Играчите ще си поделят 40% от тях, или 3,8 милиона евро!