0

Треньорът на Левски Станимир Стоилов оцени с 5,5 от 10 играта на отбора при победата с 2:1 над Локомотив Пловдив. Като имена той посочи впечатляващия дебют в официален мач на Филип Кръстев, който вкара и победния гол.

„Пет и половина е оценката ми по десетобалната. Първи мач, трябваше да го спечелим по-убедително“, каза Стоилов за победата с два удара извън наказателното поле.

„Искам да изградим отбор, който да доминира. Локомотив показа увереност, а ние бяхме под напрежение. Трябва да благодарим на привържениците - напълниха стадиона. Тепърва ще изграждаме манталитет на победители, а той се гради точно в такива мачове. Днес най-важното беше, че спечелихме. Смятам, беше заслужена, но имаме своите проблеми в завършващата фаза", започна Мъри.

„Играчите с нужното самочувствие се представиха добре, отборът може да играе и доста по-добре. Трябва да поработим и върху статичните положения. Виждам увереност и в доста други футболисти. Последните години Левски често губеше на "Герена" срещу отбори като Локомотив. Трябва да отправим послание", продължи той.

"Кръстев беше привлечен точно затова - да внася идеи, креативност. Това не му е таванът, може и по-добре. Ако се наложи, щее разчитам на Иван Горанов. Трудно можем да включим повече от двама защитници в групата, с приоритет са младите - трябва да трупат самочувствие и игрови минути. Това е пътят. Нормално е да има спадове понякога".

На въпрос дали Ивелин Попов би дошъл на „Герена“ след изтичането на договора му, Стоилов си пожела: „Дай боже Ивелин да беше тук, преди Нова година се видяхме с него, имаме приятелски отношения. За Попов вратите на Левски са отворени, ако той реши е добре дошъл", завърши Стоилов.

Левски потегли с победа 2:1 над 10 от Локо Пловдив пред препълнен стадион
Левски Локомотив Пловдив Левски Локомотив Пловдив Левски Локомотив Пловдив
45

Треньорът на Локомотив Пд Александър Тунчев бе категоричен, че изгонването на Мартин Паскалев е било ключовият момент в двубоя с Левски.

"Удоволствие е за всеки футболист да играе в такава обстановка. У нас рядко се случва да има толкова много фенове на трибуните и дано играчите са се насладили.

Грешката, която направихме при червения картон още в началото, беше ключовият момент в мача. Получихме голове във възможно най-лошите моменти - веднага след червения картон и две минути след нашето попадение. През второто полувреме се опитахме да затрудним съперника, създадохме 1-2 ситуациии, но не успяхме да отбележим още един гол.

Замених Боруков след като останахме с 10 души, защото той не е напълно готов за цял мач, въпреки че е водил индивидуална подготовка.

Димитър Илиев не се чувстваше добре, имаше лека настинка и предпочетох да го съхраня - затова го смених през второто полувреме. Нашият отбор със сигурност е по-силен от есента, привлякохме двама силни играчи в лицето на Александър Василев и Преслав Боруков", заяви Тунчев.