0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди домакинския мач с Черно море утре вечер, който е последен от редовния сезон.

“По принцип всеки мач за нашия отбор е важен. Левски трябва да расте и да играе все по-добре с всеки изминал мач. Когато сме у дома, сме длъжни да го правим това. Феновете чакат игра в стил „Левски“. Ако искаме да сме в борбата за челната тройка, всеки мач се явява финал. Знаем, че нашата цел беше шестицата, а сега отборът ще мери сили със силните отбори в България“, започна той.

„Черно море е най-постоянният отбор като организация на игра и дисциплина на играта. При тях няма амплитуди, което е положително за тях. С натрупването на работата на Илиан като треньор, там се вижда и стабилност в резултатите. Имат баланс и добре играят всеки един мач. 

Очаквам Левски да играе на предела на възможностите си и от първата минута да наложим нашето темпо и изисквания. Като играе срещу организиран отбор, отговорът ти трябва да бъде същият“, продължи Стоилов.

„Би трябвало да видим реакция в събота вечер от играчите. Тогава е най-меродавно. На терена няма какво да скриеш, там се вижда всичко. Надявам се играчите да са разбрали правилно моите критики след Пирин. Резултатът беше положителен, но имаше недоволство от мен. 

Дано утре вечер съм доволен от представянето им. Не се съмняваме, че феновете ни ще са тук, така че футболистите трябва да играят на максимума. Има страхотни условия за игра и няма причина да не играем добре“, сигурен е специалистът.

"Мисля, че похвалите към мен и към играчите са прибързани. Не искам това да им замайва главите. Хората виждат, че нещо добро започва да се случва, но то е в началото. Подобрените резултати и игри са изцяло благодарение на футболистите. 

Изключително важно е и да продължаваме да дължим нашите фенове в еуфория, защото те много ни помагат", каза Станимир Стоилов.

"На този етап всички футболисти са здрави. Нямам намерение да коментирам с футболистите темата "ротация". Влизаме в цикъл, в който ще играем през 4-5 дни. Аз много го харесвам това, защото така във всеки мач играчите могат да бъдат на максимум и да вдигат динамиката. Ще видим по-нататък, като се натрупат мачове, да сменим някои играчи", заяви треньорът.

"Аз обичам по-сгъстен цикъл. Дано хората имат настроение да гледат Левски и по празниците", пожела си той.

"Има някакво повдигане и при клуба, и при отбора. Но ние стартирахме от дъното или под него. Не е добре да делим клуба и отбора, всъщност няма две страни, ние вървим заедно. Едното е администрация, другото - спортно-техническа част", каза още треньорът.

"Голяма част от работата по лиценза свърши администрацията. Имахме голяма помощ от дарения, от спонсора. Все още имаме задължения, ще бъда по-спокоен, когато ги изчистим и клубът стане финансово стабилен. Тогава няма да имаме притеснения от финансови неуредици или за участие в евротурнирите", каза Стоилов.

"Още с взимането на Кордоба имахме опция да го купим. Той е млад играч и сам си заслужи това. Нека бъде пример за останалите. Дано това не го успокои или да го главозамае. Защото преди 6 месеца бе във втора дивизия, а сега е титуляр в Левски и в националния отбор на Панама. Разговаряме с него, за да му повлияем и не мисля, че ще има проблеми с неговото развитие", завърши Станимир Стоилов.