0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов критикува играчите след контролата със Септември на „Герена“, завършила 1:1. Стоилов не бе доволен най-вече от грешките в защита. Треньорът заяви, че ако тимът му играе така, не само няма да може да отстрани ПАОК в Лигата на конференциите, но няма да се справи дори с отбор от втора дивизия в Гърция.

„Съжалявам , че се наложи да играем само 60 минути, но Септември са имали доста проблеми. Когато има проблеми, трябва да се влиза в положение с противника. През второто полувреме имахме сериозни проблеми в защита, там не подходихме отговорно и сериозно. В атака бяхме по-добре, но в защита не се представихме на добро ниво. В последната линия защитниците лесно допускаха положения пред нашата врата. За 30 минути тук те направиха положения колкото за целия втори полусезон. Играчите нямат вина, аз трябва да реша проблема. С малка група направихме добри атаки, но сме далеко още. Надявам се бързо да влизаме в ритъм“, каза Стоилов.

Той заяви, че и тримата нови играчи – Ивелин Попов, Анте Блажевич и Роналдо, се стараят.

„И тримата нови се стараят, има къде да се разработят, и тримата трябва да повишат играта си в защита. В атаката имаме по-силни прояви, но това са неща, които ще работим. Нямаме нужда от нови попълнения и не искаме да харчим излишни финанси. Единствено по-млади играчи за втория отбор ще търсим, които до 6 месеца да можем да наложим в първия тим. Там ще търсим попълнения, които да развиваме. Не трябва да се успокояваме с тази група, искам по-сериозно отношение от играчите и на тренировка, и в контролите. Сериозен разговор ще имам с футболистите. С тази игра и втородивизионен гръцки тим няма да можем да бием, да не говорим за ПАОК. Играта във фаза защита трябва да е безупречна. Не е проблем, че ги няма няколко човека, тези играчи тук могат да играят много по-добре. Без игра в защита няма как да се развиваме в атака“, заяви още Стоилов.

Той заяви, че на този етап УЕФА е определила стадион „Георги Аспарухов“ за мача с ПАОК и че „сините“ няма да играят на националния стадион „Васил Левски“.