0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов даде редовната си пресконференция преди утрешния шампионатен мач с Локомотив София. Той е на мнение, че е видял израстване в отбора си, като добави, че трябва да се удвоят майсторството и футболната агресия. 

"Казах, че Левски винаги трябва да отговоря на критериите на нашия клуб. Ако играем на нашето ниво, няма да зависим толкова от играта на Локомотив София", сигурен е треньорът на "сините".

"Вижте в последните два мача видях добра игра. Изключвам мача срещу ЦСКА, в който имаше 15 минути футбол. Но срещу Лудогорец видях израстване. Разделихме си по едно полувреме. Може би се налага на нашите футболисти с повече желание, с повече мотивация да компенсират годините вложения в Лудогорец и ЦСКА. Ако играчите ни продължават да се развиват и вдигнат самочувствието си, можем да бъдем равностойни на тези отбори. Трябва да удвоим футболната си агресия и майсторство, за да покажем по-добра игра", смята Стоилов.

"Минавали са ми през главата всякакви мисли. Задачата ни отборът ни да се класира за Европа е много важна. Левски не може да излезе на терена и да кажем: "Днес няма да играем". Най-малкото, защото се очаква на стадиона утре да дойдат много хора да ни подкрепят. На мен ми се иска да видя стила на Левски от първите минути. Ще се опитаме да създадем напрежение пред вратата на съперника. Засега не можем да се оплачем от желанието на футболистите ни да изпълняват задачите си на терена", каза още Станимир Стоилов.

„Освен Краев, нямаме други проблеми. Михайлов вече е в по-добро състояние, аз ще преценявам дали ще играе. Здравко Димитров вече оздравя”, каза още Мъри.
„Конгреса? Нямам представа. За мен ми се виждат несериозни тези разправии във футбола. Като дойде време за Конгрес, по-добрият да победи”, коментира той днешните събития в НДК.