0

Р ади Цонев повече няма да играе за Левски, твърди „Мач Телеграф“ в днешния си брой. По информация на вестника старши треньорът на "сините" Станимир Стоилов е взел окончателно решение да не разчита на Близнака в официалните мачове на отбора до края на сезона, като дори не смята да го включва в групата.

Така Ради Цонев е аут за Разград за дербито с Лудогорец, въпреки че "сините" имат двама наказани футболисти. Мъри е изтрил от списъка си халфа, след като той първо отказа да си намали заплатата, а след това е отхвърлил и предложение на "сините" за нов договор.

Според надеждна информация на „Мач Телеграф“ заплатата на Ради Цонев на "Герена" е около 20 000 лева, тя се оказва голямо бреме за клубния бюджет.

В началото на януари Ради и брат му Боби бяха помолени от собственика на клуба Наско Сираков и от Станимир Стоилов да намалят заплатите си. Двамата категорично отказаха. 

Тогава "сините" потърсиха друго решение - да пратят близнаците в друг клуб. Боби Цонев отиде в Черноморец Одеса, а Левски беше принуден да го пусне там със свободен трансфер, за да може украинците да му дадат пари на ръка, а не да платят трансферна сума на "сините", както е била първоначалната уговорка. Става дума за приход от около 30 000 евро, който клубът изпуснал, само и само да не изплаща повече високата му заплата.

Ради Цонев, към когото също е имало интерес, не пожела да напусне "Герена".

Халфът обаче тренира усърдно по време на лагера в Турция и игра силно в контролите. Това е накарало Станимир Стоилов да предложи нов едногодишен договор на Ради. Нещо, което Мъри нямаше никакво намерение да прави в края на миналата година и началото на тази. Офертата, разбира се, била с занижена заплата, каквито са възможностите на клуба към момента.

"Сините" предложили 10 000 лева на месец на Ради, но той отхвърлил. Именно този отказ тотално раздалечил Левски от халфа и той повече няма да играе със синята фланелка.