0

В одилият на три пъти на пожар Лудогорец като треньор Станислав Генчев вече не е в клуба, след като новоназначеният наставник Анте Шимунджа пожела да работи със свои доверени хора.

Сега бившият капитан на „орлите“ ще си търси работа като старши треньор, което му пожелаха и от ръководството на 10-кратните шампиони.

„Генчев беше наш футболист, капитанът на този отбор. На три пъти му се наложи да поеме отбора в много критични ситуации“, каза директорът Георги Караманджуков. „Ние преценихме, че Лудогорец има за цел не само да развиваме футболисти и да печелим титли и купи, а и да развиваме и треньори. Преценихме, че сега е моментът Станислав да получи своя шанс. Има достатъчно отбори и съм убеден, че има качествата и възможностите да бъде старши треньор. Имаше опасността да се превърне във вечния помощник“, изтъкна Караманджуков, който пожела на Генчев да „попадне в правилния клуб, с правилните хора, за да покаже своите качества“.

„Това е решение, в което и той е участвал, тъй като ние наистина искаме неговата кариера да се развие подходящо и по тази причина взехме това решение“, допълни го изпълнителният директор Ангел Петричев.

„Разбира се, той ще бъде пряко под наблюдение как се развива неговата работа. Дай Боже, в един момент да се завърне като старши треньор с постоянен договор“, пожела още Петричев.