0

Треньорът на Локомотив София Станислав Генчев посвети успеха в дербито над Славия над шефа Иван Василев. За съжаление той е загубил майка си. "Доволен съм от раздаването, имахме своите пропуски, има и вражда все пак между двата отбора, тъй като е едно малко столично дерби. Най-важното беше да спечелим мача и да имаме психологическо предимство преди срещата за Купата. Успяхме да си постигнем целта. Тази победа посвещаваме на собственика, който днес загуби майка си. Съболезнования!", заяви Генчев. "Когато противникът е загубил концентрация и е с гръб, искаме да изпълняваме винаги бързо положението и да търсим някого в дълбочина. Точно в такъв момент се възползвахме по най-добрия начин. Това, което видях отвън е, че беше напълно равностоен мач. Просто ние бяхме по концентрирани и в една от ситуациите и отбелязахме. Не мога да се съглася, че Славия е имал предимство", обясни Генчев.

Локо София - Славия
Локо София Славия Локо София Славия Локо София Славия
105

"Важното е как ще използваме психологическото предимство. Трябва и да се поучим от грешките. Днес противникът имаше три чисти възможности за гол и трябва да избегнем допускането на такива пропуски", завърши Генчев.

ВАР реши дербито в НАДЕЖДА! Локомотив София излъга Славия в здрав мач и доближи "белите", Загорчич полудя (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Капитанът на Локомотив София Красимир Милошев бе щастлив след успеха. Той отказа да призна, че Славия е имал преимущество в двубоя. „Много труден мач, който знаехме, че ще е такъв. Беше важно да спечелим, тъй като следващият път пак сме срещу тях, но за Купата, и ще имаме предимство за тази среща. Славия бяха изнервени от това, че им отмениха гола. Гледахме после ситуацията и напълно правилно решение. След това бяха разконцентрирани и се възползвахме от тези грешки, вкарахме гол и се радвам“, започна Милошев.

Бесният Загорчич: Съдийството в България е абсолютна трагедия, това са пълни тъпотии (ВИДЕО)

„Радвам се, че тези две победи дойдоха сега, тъй като имаме тежка програма. Не тръгнахме добре и пуснахме срамна загуба от 0:6 от ЦСКА 1948 и с победи и раздаване взехме тези два мача и отстрамихме положението. Не знам дали напрежението ще е по-високо за Купата. Това е малкото столично дерби, но трябва да сме по-агресивни. Нямаше такава от нас през първото полувреме, а именно с нея победихме доста отбори в първенството", продължи той. „Чувствам се по-уверен в себе си. Радвам се и благодаря на треньорите за доверието към мен. Надявам се да трупам все повече увереност“, завърши лидерът на „червено-черните“.