0

Л окомотив София излъга Славия с 1:0 столичното дерби на стадиона в квартал „Надежда“. Единственият гол реализира Карлос Франса в 53-ата минута, но попадението падна по доста любопитен начин. Две минути по-рано „белите“ вкараха топката в мрежата на съперника. Славистите отнеха една топка в центъра на терена, Тони Тасев напредна, влезе в наказателното поле и преодоля вратаря на „железничарите“ с хубав фалцов удар. Но главният съдия Красен Георгиев бе извикан от ВАР. Оказа се, че нападателят на Славия Владимир Николов е извършил нарушение при отнемането на топката. Когато реферът посочи, че отменя гола в първия момент Николов се зарадва, явно объркал се! Междувременно нарушението бе изпълнено бързо, топката бе пратена към  Юлиан Ненов по дясното крило. Той е прати в наказателното, където Карлос Франса препарира Светльо Вуцов.

Локо София - Славия
Локо София Славия Локо София Славия Локо София Славия
105

През първото полувреме двубоят бе равностоен. И двата тима имаха добри ситуации за гол, но не сполучиха. Галин Иванов и Тони Тасев изтърваха чисти положения за „белите“, а Слави Костов за Локо.

След попадението на „железничарите“ Славия взе инициативата и започна да създава много положения. Но по една или друга причина изравнителен гол не падна. В една от ситуациите след изстрел на Емил Стоев топката вместо да влезе в мрежата на Локо, се удари в задните части на иначе влезлия с голям хъс като резерва Ахмед Ахмедов. В края „белите“ имаха претенции за дузпа след шпагат на защитник на Локо срещу Тони Тасев. Секунди по-късно Ахмед Ахмедов изпусна много чисто положение за Славия.

Бесният Загорчич: Съдийството в България е абсолютна трагедия, това са пълни тъпотии (ВИДЕО)

Двубоят бе удължен с 13 минути, тъй като имаше много спирания, тъй като агитката на домакините запали доста мощна димка, която прекъсна мача. Но и това не помогна славистите, които продължиха да атакуват, но без резултат.

След края на мача треньорът на Славия Златомир Загорчич нахлу на терена и тръгна към съдията Красен Георгиев и то доста заплашително. Усетил какво може да се случи, треньорът на вратарите Радостин Станев хукна да спира Заги. Наставникът на "белите" се опита да се измъкне, но в крайна сметка се успокои.

Станислав Генчев: Победата е за собственика, който загуби майка си, съболезнования! Капитанът на Локо София: Не съм съгласен, че Славия имаше предимство (ВИДЕО)

След това дерби ситуацията в битката за четвъртото място в Първа лига стана още по-заплетена. Славия остава на шесто място с 38 точки, а Локо София също е на девето място, но вече с 34 пункта. Четвъртият Локо Пловдив е с 39 точки.