0

„Жив и здрав съм, работата тече. Всичко е наред. Работата започва официално утре. При мен не е спирала. Отборът се нуждае от селекция и програма. Изисква се много време и усилия. Основополагащи са как ще се представи отборът през сезона“, започна Генчев, „Развълнуван съм, защото Левски е било мечта за мен. Една от мечтите ми се сбъдна. Очаквам с нетърпение да започнем подготовка и да се наредят нещата. Има голяма разлика, когато ходя по улиците. Постоянно ме спират. Чувствам подкрепата им. Важно е за мен. Голяма отговорност е за мен и за моя екип, за да изпитват удоволствие от играта“, откровен бе Станислав Генчев.

Той открои и нещо от личния си живот: „Отдавна моята съпруга знае, че футболът винаги е бил на преден план. За да успееш, трябва да си всеотдаен. Трябват лишения. Има лагери, пътувания. Семейството остава назад, но са свикнали с това нещо. Аз винаги съм вярвал в моите възможности. Работил съм професионално в предишния ми отбор. Нормално е в Левски да има конкуренция и да се търсят различни варианти. Аз съм благодарен, че Левски избра мен и ще се опитам да оправдая очакванията. От Лудогорец не съм получавал оферта, имаше от други отбори, но Левски е над всичко“, разкри Генчев.

Той разказа и как се е стигнало до работата в последните му два отбора – Ботев Пловдив и Крумовград: „Искам да благодаря на един човек от София, благодарение на когото отидох в Ботев и Крумовград. Не мога да му кажа името. Благодарности към Крумовград за доверието и за начина, по който ми позволиха да работя. Когато треньорът чувства подкрепата на ръководството, нещата се получават. Крумовград е пример как трябва да се работи. Правим всичко възможно Алекс Колев да пристигне. Български футболист е, който знае какво означава Левски. Надявам се да стане част от Левски и шансовете са големи. Има други от Крумовград с качества, ще преценим дали някой ще пристигне. Всичко е въпрос на разговори. Проблемът с Луан е, че е с бразилски паспорт. Квотите са ни ограничени и трудно можем да си позволим футболист извън ЕС“, уточни Генчев.