0

Станислав Иванов тръгна с шеметна победа в Арда, където дебютира като резерва при 5:0 над Локо Пд. Доста шум се вдигна около решението му да избере „сините“ от Кърджали.  Стаси, както го наричат феновете, разкри каква  е причината това да се случи. Габровецът не отрече, че е имало и вариант да се завърне в Левски, откъдето през зимата на 2021 година се озова в Чикаго. 

- Стаси, здравей. Как си? Започна ли да свикваш вече в Арда? Как те приеха съотборниците?
- Здравей. Добре съм. Да, вече свиквам в Арда и тук ми харесва. Приеха ме много добре, познавам се с почти всички момчета.

- Каква беше причината да избереш Арда?
- Отношението, което имаха към мен. От Арда показаха, че наистина ме искат в редиците си. Надявам се да оправдая гласуваното към мен доверие.

- Познаваш се с Ивайло Петков, който е спортно-технически директор в Арда. Това също ли надделя за решението ти?
- Да, познаваме се много добре с него. Дори, когато си тръгна от Левски, запазихме контакт. Може би до някаква степен и това ме накара да избера именно Арда.

- А говори ли и с Александър Тунчев? Например – къде ще те използва?
- Говорихме и с г-н Александър Тунчев, че мога да играя на всяка позиция в нападение и ще давам всичко от себе си. Където той сметне, че ще съм най-полезен – там ще бъда!

- В какво състояние си? Как се почувства срещу Локо Пд, след като не си водил подготовка с отбора.
- Определено, не съм в оптимално състояние. Просто не съм водил подготовка по нормален начин. Ще направя всичко възможно в най-скоро време да влезна във форма и да помогна с каквото мога на съотборниците ми. И това ще стане час по-скоро. Колкото по-бързо вляза ритъм, толкова по-добре ще бъде за мен, а и за Арда.

- Имаше ли интерес към теб от други отбори в чужбина?
- Да. Имаше няколко оферти към мен. До последно изчаквах за чужбина, за да видя как ще се развият нещата. Така се получи, че подписах с Арда, но в никакъв случай не съжалявам за нищо. На мнение съм, а и  вярвам, че взех добро решение на този етап.

- Защо все пак се върна у нас?
- Като цяло исках да се прибера в Европа. Важно е обаче да се отбележи, че не желаех да стане, в който и да е отбор. Исках да бъда част от клуб, който може да ме развие като футболист. Затова чаках толкова много. В един момент просто дойде време да взема решение и го направих.

Цялото интервю четете в днешния брой на Мач Телеграф