0

Т реньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев бе ядосан след равенството 0:0 срещу Пирин и скочи на съдиите. „Аз съм изключително разочарован, че не успяхме да победим, но за втори пореден мач има брутална гавра с нашия отбор от съдийски отсъждания. Миналия мач видяхте каква дузпа се даде срещу нас. Удар с лакът в главата на Секулич, не се отсъжда червен картон. Сега отменен гол за неправилно дишане. Не знам каква е причината съдиите да са настроени по този начин срещу нас, но не е лошо да започнат да свирят по правилата. Пак ще повторя – миналия мач се дава никаква дузпа и не се дава червен картон. Сега чист гол ни отменят. Много странни решения за мен. Вината е в нас, че не спечелихме, но това повлия на крайния резултат“, заяви Генчев.

ЯЛОВО ТИЧАНЕ: Пирин и Ботев Пловдив се потиха залудо за 0:0 в Благоевград

 

„Причината за нервността е постоянното накъсване на играта и лежането по терена от футболистите на Пирин. Футболът не печели от такива действия. По някога се налага да покажеш хитринка, да позабавиш няколко ситуации, но това се случваше от средата на първото полувреме. Никой не печели от това нещо. Футболът губи. След това, когато излезем в Европа, а и националния отбор, сме на такова ниво. Такива мачове много свалят нивото и футболистите, които искат да се развиват, не получават нужните условия за развитие. Съдията повлия за това накъсване, което винаги облагодетелства слабия отбор“, каза още Генчев.

"Класата струва пари. Трябва да вземем играчи в атакуващ план, които да реализират положенията. В първия мач срещу Локомотив Пловдив имахме 5 чисти голови положения, вкарахме един гол от дузпа. С Левски вкарахме след корнер, от игрова ситуация не сме вкарали гол, а сме създали над 13 голови положения. Ясно е, че имаме нужда да се подсилим с футболист, който да реализира голове и това трябва да стане час по-скоро", добави той.