0

П резидентът в България има 5-годишен мандат, но в Първа лига е цяло чудо, ако някои успее да изкара толкова сезони в един отбор, пише днес в "Мач Телеграф". Едва 25 играчи в елита са в момента в тимовете, с които са стартирали през сезон 2019/20 и в този период не са напускали. 

Рекордьор в това отношение е Черно море, като там са 24% от всички футболисти, отговарящи на въпросното условие. Явно тази устойчивост е една от причините за стабилното представяне на отбора през последните сезони, намирайки се сега в апогея си. От сезон 2019/20 неизменно в отбора са вратарят Иван Дюлгеров, капитанът Даниел Димов, защитниците Виктор Попов и Цветомир Панов, ключовият халф Васил Панайотов и Николай Златев. 24-годишният Дюлеров е при „моряците“ през цялата си кариера и е първи избор вече три сезона.

Димов е юноша на варненци и след няколко периода извън клуба се връща в Черно море след края на сезона в турския Болуспор през лятото на 2019 година. Попов също е юноша на „моряците“ и не го е напускал като вече има 150 двубоя във всички турнири. 34-годишният Панов идва във Варна от Лудогорец през януари 2019 година. Един от най-стабилните халфове в елита през последните сезони – Васил Панайотов премина при варненци от Левски през лятото на 2018 година, след като от „Герена“ не му предложиха нов договор. Със сигурност в Левски трябва да съжаляват за това, което са изпуснали.

Целия материал и пълна статистика търсете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"