0

С оглед историята и традициите - ЦСКА би трябвало да е големият фаворит в днешния сблъсък от осминафиналите за Купата на България срещу Славия. 31-кратните шампиони могат да се похвалят, че играят доста успешно срещу този столичен съперник. Като цяло авансът им е доста солиден. От 15 елиминации - 13 пъти краен победител е бил ЦСКА, а само два пъти Славия.

Така стана и при последния сблъсък преди година и половина. Двата отбора си размениха по една победа като гост с по 2:0 на полуфиналите през 2022-а. След успеха на „червените“ на „Овча Купел“ треньорът им Стойчо Младенов подаде оставка. В този мач северномакедонецът Гьоко Зайков в редиците на „белите“ си вкара автогол, а Иван Турицов от дузпа в последната минута направи преднината на ЦСКА почти безнадеждна за съперника преди реванша на „Армията“. В него „армейците“ бяха водени от Алън Пардю и за малко не се стигна до сензация. Славия набързо поведе с два гола на Тони Тасев и Иван Минчев още до 12-ата минута.

В крайна сметка се стигна до продължения, а ЦСКА се добра след дузпи до финала, където загуби от Левски. При дузпите в драматичния полуфинал реванш също не се мина през драма. Славия бе на една дузпа от класиране, но беларусинът в редиците на „белите“ Никита Николаевич пропусна, след като шутът му бе спасен от Димитър Евтимов.

Целия материал и пълна статистика от сблъсъка Славия - ЦСКА за Купата вижте в днешния брой на в. "Мач Телеграф"