0

Ч ерно море има шанс да постигне нещо, което твърде рядко е правил в историята си. А именно да запише сезон без загуба от ЦСКА. Решителна, но вероятно предпоследна крачка към тази цел ще бъде направена, ако тимът на Илиан Илиев не загуби днешния сблъсък на „Тича“.

Есенният двубой между двата отбора на „Армията“ завърши 1:1 в момент, в който „червените“ бяха в разгара на сериозна криза в началото на сезона. Дюкенс Назон откри за „червените“, след като бе изведен от Матиас Фаетон. ЦСКА пропусна шанс да реши всичко след почивката и удари греда. В 77-ата минута след корнер на Алекс Фернандес, Исмаил Иса асистира на Влатко Дробаров, който оформи крайното 1:1. Така на пръв поглед по-сложната част от задачата е изпълнена от Черно море и по-тежкият мач срещу ЦСКА – този на „Армията“ е отминал без загуба.

Ако тя бъде избегната и днес, вероятно ще има и още едно изпитание, тъй като на 99% е сигурно, че двата отбора ще се срещнат и плейофната фаза от първенството. В нея ще бъдат част от първите 6 тима в класирането, които ще си оспорват титлата и евроместата.

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"