0

В коментара си пред "Диема Спорт" за спечеления с 2:0 домакински мач срещу Локомотив София треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов изригна емоционално срещу съперника, съдиите, феновете, правителството и Лудогорец. Започна с локомотивци заради накъсването на играта - „съдията им позволи и улесни да се търкалят по терена и да бавят играта да нямаме по-агресивна и скоростна игра“.

След това дойде ред на реферите и тенденциите, според него, срещу отбора му. „Ситуации, които почват да дразнят – не че не ги знаем тенденциите срещу ЦСКА: картонче тука, картонче там, незаслужено; тука дузпа не се свири срещу Кери, имаше умишлено изблъскване", посочи Младенов. След което отправи предупреждение към реферите: "Тук има една тенденция, искам да ги предупредя – да спрат, да бъдат коректни и честни, защото след 5 месеца по друг начин ще си говорим с тях!“, вероятно визирайки редовния конгрес на БФС в средата на март (след 3 месеца и половина). 

За празния стадион Стойчо Младенов бе категоричен: „Професорите да си стоят вкъщи. Празен стадион – не всеки обича да играе пред празен стадион, тая игра е за феновете. Хубава, лоша, те трябва да подкрепят, те трябва да показват любовта си към отбора. Ние сме се нагърбили, имаме задача, планували сме следващите 2 години какво да правим, имаме нужда от подкрепа, а не я виждаме – виждаме я само от шепа фенове.

Така не се гради отбор. Скачаме при всеки един неуспех и да оплюваме всички играчи. В този момент искаме да виждаме хората, които истински обичат ЦСКА, а те са тези, които идват на мачовете.“

Като стана дума за „Българска армия“, Младенов стана още по-емоционален. „Ние за това се борим вече 20 години. Аз откакто съм станал за пръв път старши треньор в ЦСКА, ние все за стадион плачем и говориме.

Колко пъти ходим в Министерството и какви срещи сме правили и разговаряли – само лъжи, лъжи, лъжи, лъжи от страна на правителството.

Колко години ще чакаме? Значи на комшиите оттатък, на Левски, може да им се направи стадион, може да им се помага, а на нас не може. От нас само се цица и се взима.

Ние сме най-успешният български футболен клуб!

А Лудогорец се появиха преди 10 години. И сега условията, които са създали за работа – поздравления! Но по кой начин те станаха такива? Как постигнаха тия титли? Особено първите им титли – дайте да видим и да анализираме, нека да се върнем. Нека да се върнем в Дупница, да се върнем в Миньор Перник. Върнете, имате записи - как играха с юношите срещу Лудогорец. Това корупция се нарича. Къде беше тогава Боби Михайлов да реагира, големият вожд на българския футбол. Докога ще бъде така?! Питам – докога футболът ще крета. За да може някой да се облагодетества от всичкото това нещо.“

Младенов беше треньор на ЦСКА през сезон 2011-12, когато Лудогорец взе първата от 10-те си титли, като завърши само с една точка преднина пред "червените" в крайното класиране. Тогава отборът на Стойчо загуби и трите си ключови мача извън "Българска Армия" в последните 5 кръга и то на нула: с 0:1 от Левски, с 0:2 от Миньор и с 0:1 в последния кръг с Лудогорец в Разград.

Иначе победата си над Локо Сф червените, излезли в стартовия състав с 10 чуждестранни футболисти, постигнаха с голове на Кайседо (46) и Йомов (90+3).

Отборът е втори в Първа лига с 32 точки от 14 мача, начело е Лудогорец с 39 от 15.