0

Л егендарният нападател на ЦСКА Стойчо Младенов официално беше представен като оперативен директор на ЦСКА 1948.

„Това е първата страница от новия ми живот в спорта. Приключих кариерата си като треньор. Преминавам в друга сфера – като ръководител”, каза Младенов, който през зимата хвърли оставка като треньор на ЦСКА-София.

„Надявам се клубът да постигне целите си. Клуб, който е основан от фенове и легенди на ЦСКА. Развива се, работи се професионално. 

В клуба има способни хора – легенди на ЦСКА. Нямам други оферти от България и изборът ми е да премина като ръководител. 

Щастлив съм, че идвам в клуб, в който има табели на ЦСКА. Със своя опит ще бъде полезен във всяка една сфера в клуба. Това е новост за мен", започна Младенов.

"Всеки е в правото си да бъде недоволен. Аз съм достатъчно зрял човек, за да преценя какво трябва да направя. Какво по-естествено има от това да отида в клуб, в който работят мои съотборници? 

След като ме принудиха да напусна ЦСКА от „Българска армия”. 

Къде да отида? В Левски или Лудогорец…? 

Така мислих, но имах възможност през тези три месеца да се срещам с хората от клуба, със спонсорите и добих представа за този клуб", продължи той.

"Доколко е богат спонсорът, не знам. Това е най-малката заплата, която някога съм получавал. Не е това водещото в моята кариера, макар че интригите говорят друго наляво и надясно. Наясно съм в какъв клуб влизам – с големи амбиции и цели.

Знаете, че е прецедент да бъдем в един клуб с Любо Пенев. Силни характери сме, нормално е да има искри. Има какво да ни обедини. Има за какво да работим успешно. 
Тепърва ще разбирате много новини. Надявам се всичко да осъществя на 100%", сподели Младенов за отношенията си с настоящия треньор на ЦСКА 1948.

Всъщност двамата са заедно в атаката на ЦСКА, тогава преименуван на Средец, за победата с 3:1 на Герена над Левски (тогава наречен Витоша) през декември 1985 г. 19-годишният тогава Любо Пенев вкарва първия гол, а Стойчо - другите два за "червените".

"Защо да не бъда на стадиона в мача с ЦСКА? Какво ми пречи? Както получавам крайни СМС-и, така и одобрителни. Това са нормални неща. Да наречем ли Гибона предател, че беше в ЦСКА? Ще дам най-доброто от себе си за просперитета на клуба. 

И на мен не ми е приятно, че има две ЦСКА. Това зависи от нас, искам да видя единен ЦСКА. Стига с това разделение. 

Ако съберем всичко в едно, ЦСКА ще бъде непобедим. Има разделение между феновете, между легендите. 

Защо в Левски няма разделение? При нас продължава и то се поощрява. 

Самото наименование оперативен директор подсказва - спортно-техническата част е дадена на Любослав Пенев. Това е правото на всеки един треньор. 
Оттам нататък ще работим с Добрин Гьонов. Амбициите ни са да се развиваме. Тази година трябва да сме по-напред. Всички сме с характери на победители. Ние търсим максимума във всеки един мач. 

Разделението продължава. Надявам се това да прекъсне. Никой не желае разделение. Аз мечтая за единен ЦСКА. Нека който е по-добър от ЦСКА 1948 и ЦСКА да победи", завърши Младенов, който получи от Добрин Гьонов червена фланелка с неговия някогашен номер 8 и името му.

От своя страна Гьонов изрази убеждението си, че рано или късно ЦСКА отново ще бъде обединен. "Привлякохме Стойчо Младенов с идеята да обединим феновете и легендите. Това е нашата цел, да има единен ЦСКА. От разделението печелят само нашите съперници Левски и Лудогорец. В бъдеще близко или далечно - клубът ще е един.

Ние работим по този модел и каним всички, не сме върнали нито един човек, свързан с ЦСКА", коментира Гьонов пред репортерите на "Царско село".

"Стойчо Младенов е оперативен директор. Ще отговаря за подобряването на структурата и организацията, знаете в Западна Европа колко хора работят за развитието на клубовете. Той ще помогне със своя опит", каза още той.

"Ние подобряваме постоянно стадион в Бистрица и базите. Не спираме да развиваме клуба. Очаквайте изненади още на мача в неделя", завърши загадъчно изпълнителният директор преди столичното дерби между ЦСКА 1948 и софийския Локомотив.