0

Т реньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори по редица теми след успеха с 3:0 над Царско село в контролна среща. 

„Мисля, че това е един завършек на подготвителния период. Разбира се, че особено днешната и вчерашните срещи, са завършек на последователна работа, с която понатоварихме играчите повече. За моя изненада противникът днес игра твърде агресивно. Нас ни устройваше да играят с висока преса, но агресивността преминаваше всяко едно отношение и бездействието на главния съдия също. Ще ги видим дали ще действат така и в другите мачове. Падна една жертва, която най-малко съм очаквал. За трети път една и съща контузия. Той ни дава вариативност, може да играе в защита, в средата на терена и съжалявам за неговата контузия. Дано не е счупване и да се възстанови бързо, за да го използваме“, започна Младенов.

„Приемам, че ние днес не бяхме агресивни, тъй като се пазим за шампионата. Не искаме да рискуваме. Контролът беше положителен, но казвам, че нашият отбор също може да реагира така. Въпросът е, че когато ние играем така получаваме картони, които се натрупват и трябва да се съобразяваме. Кайседо има много малко игрово време от момента, в който замина за Еквадор. Не игра в доста контроли, които ние имахме и затова днес го оставих пълни 90 минути и да подобри ритъма си. Щастлив съм, че Бисмарк е в такова добро състояние, тъй като ни дава различни възможности в офанзивен план. За съжаление не успяхме да пробваме схема 4-4-2, тъй като Кайседо липсваше досега, но сега ще работим тези седмични цикли върху тази постройка. Няма треньор, който да каже, че няма нужда от нови попълнения“, добави Екзекутора на Ливърпул.

„Браян Морено пристигна контузен. Опитахме да поработим с него, но продължават болките, които има, така че в този момент той е спрян от физическа работа, докато не го възстановим напълно. На мен много неща ми се иска да станат бързо, но това е труден процес да се открият качествени играчи. Имаме бюджет, който не бива да прехвърляме. Виждате какви бомби ни залагат. Нашият собственик трябва да се справя с милиони. Разбира се, че има развитие по темата с картотеките и то ще е положително. Това даде възможност на всички в ЦСКА да се обединим. Как издържа Ганчев – не знам. Всеки друг ще напусне на негово място. Захапал е здраво в ЦСКА и това е. Амбициите му да направим нов стадион са факт. ЦСКА се издържа на 70-80% сам. Единственият клуб сме, който ще се самоиздържа. Ние сме здраво стъпили с краката си. Не правим глупости, които са се вършили във времето и сега Ганчев трябва всичко това да поема. Над 40 млн. евро ще трябват за стадиона, а това са големи суми и имаме план, който трябва да изпълним. Шанс имаме за титлата тази година, но ако не успеем, не значи, че догодина няма да опитаме пак. Привличаме добри и качествени футболисти, а където нямаме възможност – не пипаме“, продължи Младенов.

„Ако не ви се плаща, кой е виновен? Собственикът. Той плаща. Така е, навсякъде е така. Ние по 8-10 месеца нямахме заплати в тези времена. Повечето футболисти са привличани по мое време. Искам Мишо Венков и Сержиньо, а те ми карат пет човека отгоре. Защо говорим едно и също? Стойчо Младенов когато се върне в ЦСКА или са комисионните или източване... Работим в екип с ръководителите, не бързаме, не правим глупости, защото всичко изисква своето време. Не можем да даваме големи суми за разни футболисти. Имаме план, който ще спазваме. ЦСКА е единственият клуб, който се самоиздържа на 80% и в следващите две години ще станат 100%“, сподели той по една от най-горещите теми.

„Семейството на Сакалиев е в нещастие и ние сме съпричастни в цялото това нещо. Дали сме съгласието и помолихме ръководството, когато получим заплати, да ни удържат суми, които да отиват в сметката на феновете. Същото ще направим и за Сакалиев и детенцето му, тъй като то трябва да изживее своите години. Ще помогнем, бъдете сигурни“, завърши Стойчо Младенов.