0

О т ЦСКА-София изнесоха разяснения защо набелязаният да подсили отбора нападател Дауда Бамба още не е сложил подпис под договор с клуба от Борисовата градина.

Високият 1,84 Дауда Бамба е роден в Кот д'Ивоар, но има и норвежки паспорт. Той бе харесан за атаката на „червените“ след продажбата на Жорди Кайседо, но се оказа, че има проблеми с коляното, стана ясно от обясненията на клуба.

Затова от ЦСКА не бързат, а играчът, който идва като свободен агент, ще тренира поне месец с отбора, след което ще бъде взето решение по неговия случай. Бамба не е играл от април насам, когато напусна последния си отбор Алтай от турската Сюпер лиг.

Ето какво обясниха от „Българска армия“:

 
"Дауда Бамба е в плановете за привличане на Саша Илич. Харесан и пожелан от треньора, той пристигна в София преди 5 дни. След обстойни прегледи в България, които включваха, освен детайлно проведените стандартни процедури, така и ядрено-магнитен резонанс (ЯМР), стана ясно, че има предпоставки за евентуална травма в коляното.
 
Консултации с няколко експерти у нас и чужбина потвърдиха, че контузия може да бъде предотвратена при прилагане на превантивни терапии. По настояване на Саша Илич Дауда Бамба ще тренира в продължение на месец с отбора, когато ще премине нови прегледи. Въз основа на резултата от тях, както и мнението на треньора, ЦСКА ще вземе окончателно решение дали да привлече футболистa“, написаха "червените".

27-годишният Дауда Бамба може да играе в центъра на атаката, но и като дясно крило. Пазарната му цена е 700 000 евро, според „Трансфермаркт“.

ЦСКА намери заместник на Жорди Кайседо - 27-годишният Дауда Бамба пристига на "Българска армия" без пари като свободен агент, има двойно гражданство