0

К апитанът на Ботев Ивелин Попов бе щастлив след победата с 2:1 над Спартак Варна и класирането на "канарчетата" за полуфиналите на Купа на България. Опитният футболист получи наградата си за “Футболист на годината” на Пловдив преди началото на срещата.

Много ми се иска да спечеля трофей с Ботев. Аз ще дам всичко от себе си. В клуба са събрани амбициозни хора, които искат да донесат успехи на клуба. Този град и този клуб го заслужават. Този стадион заслужава да има носител на Купа и да има европейски мачове", заяви Ивелин Попов.

„Мисля, че можехме да победим и с по-изразителен резултат. Това е турнирен мач и най-важното е продължаването в следващата фаза. Справихме се добре, с хубава игра. Вървим и следваме нашата линия. Радвам се, че победихме.

Съперникът само мога да го поздравя. С Росен Кирилов и Витомир Вутов съм бил съотборник в Литекс. Ръководят отбора си добре, имат млади момчета и играят футбол. Само адмирации за този клуб.

Мислех, че вторият гол е въпрос на време. Имаше един по-голям период до него. 

Всяка атака не може да е гол. Иска ни се, но не се получава. Важно е, че създаваме положения, стараем се да играем приятен футбол. 

Георги Николов е добро момче, добър футболист. Въпрос на време е да се окопити. Той дойде в клуб като Ботев, в който всичкото това внимание, емоцията може да влияе. Ще вкара, ние сме с него. Вярваме в него. Ще стане голова машина.

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез не заяви като Попето в прав текст спечелване на Купата като цел, но си пожела „канарчетата“ да стигнат възможно най-напред. Което като полуфиналисти означава минимум финал за трофея.

"Най-важното е, че сме в следващия кръг. Казах ви и преди срещата, че това ще е труден мач, Спартак (Варна) е на нивото на отборите от Първа лига. 

От моя опит в кариерата ми знам, че двубоите за Купата винаги са по-трудни, отколкото в първенството. Можехме да затворим двубоя по-рано с още един гол, но не успяхме, а след някои наши грешки трябваше да се притесняваме докрая. 

Пожелавам на отбора на Спартак през следващия сезон отново да се срещнем, но вече в Първа лига", заяви Керкез.
"Знам, че този момент не е най-добрият за Ботев. Сигурен съм, че в бъдеще още повече хора ще идват да ни подкрепят на стадиона. 

Трябва да вършим своята работа, да играем красив футбол и да се борим за трофей и участие в Европа. Винаги искам повече от моите футболисти. Сигурен съм, че не сме във формата, в която искаме да бъдем. 

Имаше някои промени в отбора. Както знаете, играем с различен нападател и трябва да се адаптираме. Имаме нужда от време. Когато имаш млади футболисти, можеш да очакваш спад във формата им, но съм сигурен, че имаме светло бъдеще с тях. 

Нашата цел продължава да бъде възможно най-далеч в турнира за Купата на България", каза още наставникът на "канарчетата". 

Старши треньорът на Ботев отговори и на въпроса дали води преговори за подновяването на своя договор.

"Щастлив съм тук. Мога да остана 5-10 години, но знаете как е във футбола. В момента водим преговори за нов договор, имаме добри отношения с президента и спортния директор. Когато има нещо официално, ще говорим", уточни Душан Керкез.

Източник: БТА