0

Т одор Неделев се е събудил след операцията, която му бе извършена в болница в грузинската столица Тбилиси. Той е контактен и в стабилно състояние. Това съобщиха от Ботев Пловдив на официалния си сайт. 

"Страхотни новини долетяха от столицата на Грузия. Преди минути капитанът на Ботев Пловдив Тодор Неделев се е събудил от упойка, поставена заради направената операция. Тошко е контактен и е в стабилно състояние", написаха от Ботев.

Неделев бе опериран по спешност след катастрофата на двата автобуса на националите в Тбилиси. Операцията е била за изваждане на парче стъкло от черепа му и е продължила два часа. Редица клубове в Първа лига изразиха подкрепата си към национала.

Приятелката на футболиста - Анита, публикува съобщение към него в Инстаграм: ""Толкова много те обичам, милото ми момче... Сърцето ми се къса, че не мога да съм до теб. Ти си силен и знам, че ще се справиш и с това... С теб съм! Обичам те сега и завинаги!"

Заместник изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов заяви, че малко забавяне в случая е можело да коства много. Според него бързата намеса на лекаря на националния тим д-р Бисер Бочев е предотвратила много по-неприятни последици за Неделев.

"В случая футболът остава на много по-заден план. Човешкият живот е най-важен. Благодаря на целия отбор и конкретно на д-р Бочев за това, което направи - бързата му реакция, за да спаси момчето, защото се оказа, че малко забавяне може да коства много за него. Слава богу, до момента ни информират, че всичко е наред и докторите са уверени, че до 3-4 месеца отново ще може да играе футбол", заяви Запрянов пред БНТ.