0

А лександър Томаш не пази много хубави спомени от мачовете си срещу Левски като играч, но пък за сметка на това се чувства значително по-комфортно като треньор срещу „сините“. Това в особено голяма степен важи в сблъсъците му срещу тях на „Герена“. Бившият защитник на ЦСКА дори има положителен баланс на стадион „Георги Аспарухов“ като наставник, пише днес в. "Мач Телеграф".

Победите му в шампионатни мачове там са три – всичките като треньор на Берое, а загубите – едва две. Той спечели с по 2:1 през 2017/18 и 2018/19, а през 2019/20 когато опонент му беше Петър Хубчев дори надгради и стигна до успех с 3:1. С първия отбор, който води в елита - Верея, той допусна по-тежката от двете си загуби на „Герена“ - с 0:4 през 2016/17. Тогава обаче той измъчи солидно „сините“ при втората си визита срещу тях – в баража за Лига Европа. Левски и Верея завърши при унизителното за домакините 1:1. Стигна се и до дузпи, при които старозагорци трябваше да вкарат само при едно от последните си две изпълнения за да стигнат до Европа и направят една от сензациите на века. Елиаш и Педро Еуженио обаче биха навън и в гредата и Левски се размина с пълното фиаско.

Томаш е успявал да не загуби и с трети отбора на „Герена“. А именно този, който води в момента – Локомотив Пд. Това стана през миналия сезон когато двубоят завърши 1:1, като безценното попадение за гостите вкара Джовани след грешка на Пламен Андреев. Втората загуба на Томаш на „Герена“, освен тази с 0:4 с Верея бе с Берое с минималното 0:1 през есента на 2018-а. В този мач пък единствения си гол за Левски вкара френското недоразумение Антони Белмонт.

Основният извод от всички тези събития, че Томаш е един от опасните треньори за Левски, а при успех днес „сините“ могат да изравнят победите и загубите си от него поне у дома.

Пълната статистика на Томаш на "Герена" вижте в днешния брой на в. "Мач Телеграф"