0

Старши треньорът Николай Костов е доволен от играта на футболистите на Левски при равенството 0:0 срещу Крумовград, но има претенции за поведението на отбора между 15-ата и 40-ата минута. Именно след четвърт час "сините" спряха началния натиск, а малко преди полувремето бе изгонен Патрик-Габриел Галчев.

"Започнахме добре в първите 15 минути и бяхме опасни, но не успяхме да отбележим гол. След това настъпи умора, подведохме се по играта на противника и се получи много скованост. След червения картон се наруши балансът и започнахме да търсим различен начин да стигнем до вратата", заяви Костов на пресконференцията след мача.

"Хвърлихме много сили и нямам претенции за всеотдайността на всички играчи. 

Имам претенции обаче за минутите между 15-ата и червения картон. Крумовград е много добре организиран отбор, особено в защита. 


Те си търсеха шансовете за контраатака, но не създадоха някакви по-опасни ситуации пред вратата ни. 

"През второто полувреме променихме начина на функциониране на нашия отбор, за да работим по-добре за втора топката и да взаимодействаме по-добре. 

За съжаление обаче мачът стана с много единоборства и много нерви. 

Съдийството няма да го коментирам. Само ще кажа, че някои спорни отсъждания изнервиха нашите футболисти".

Старши треньорът Станислав Генчев и футболистите на Крумовград са разочаровани от недобрата игра през второто полувреме и равенството 0:0 срещу десетима от Левски. Тимът на Генчев остана с човек повече още в 40-ата минута, но така и не създаде положение след червения картон.
"Очаквах през второто полувреме да създадем повече положения и да вкараме гол, но реално то беше по-слабо за нас от първото.

Докато бяхме 11 на 11 стояхме много по-добре и създадохме три или четири опасни контри, докато през втората част имахме само една ситуация.

Ако преди мача ни бяха питали равният дали е добър на 'Герена', щяхме да кажем - 'да'. При така създалата се ситуация обаче всички съжаляваме и момчетата са разочаровани.

Главната причина е публиката на Левски, която изстиска максимумът от футболистите им. 

Вдигаха ги през цялото време и оказваше натиск върху нашите играчи. 

Може би не сме свикнали да играем при такава атмосфера и това повлия. 
Трябва да отчетем и силната игра на Левски, който има добър треньор и изграден стил".

Източник: БТА