0

Треньорът на Левски Николай Костов остана доволен от играта на своя отбор, който победи с 2:0 Славия, въпреки че игра повече от един час с десет души. 

Той увери, че и с 10 души той не е давал указания на тима си да играе защитно.

"Сами видяхте в началото на мача бяхме разпределени много добре на терена и доминирахме. И когато очаквахме да окажем по-сериозен натиск и да вкараме гол, точно тогава получихме червен картон. И нещата се промениха доста. 

Въпреки това, не сме давали указания на нашите футболисти да играят защитно. И въпреки това, имахме стратегия да сме опасни и съумяхме да вкараме гол“, разказа първото полувреме Костов.

"И оттам започнахме да играем по-умно. На полувремето си починахме за 15 минути, казахме си каквото трябваше да си кажем и през второто полувреме излязохме геройски, борихме се и в крайна сметка се поздравихме с много ценна победа".

Попитан как е изглеждал Левски в неговите очи подреден като днес, той каза: "И друг път сме играли в тази система. Фадига беше много активен преди червения картон. Но точно тогава за съжаление, нещата се промениха. Искам дза похваля отбора на Славия, защото си намериха своите положения, и ако бяха изравнили не се знае как щеше да завърши този мач. Играха добре, поздравявам ги".

След това към Костов беше отправено питане дали стилът на Левски вече е достатъчно изразен: "На такъв етап от нашето развитие работим и да сме по-устойчиви когато отнемем топката. Искам и да контролираме фронта на атаката. Развиваме един рискован стил, който е много зависим от състоянието на тревното покритие. Справяме се засега и съм доволен от раздаването на играчите и на тренировките, и в мачовете".

За предстоящите мачове на „сините“ с Лудогорец, ЦСКА-София, Черно море Костов каза: 

"Всички мачове са важни, тези са по-специални, защото са дербита. Имаме малко време за възстановяване, но имаме млади играчи и те ще направят всичко възможно, заедно с лекарския ни екип, да се подготвят на ниво и да се представим както искаме".

Колегата му от Славия Иван Костов обеща скоро „белите“ да имат съвсем друг облик, въпреки двете загуби, откакто смени Бакеро, и общо седма поред за отбора.

"За съжаление максимата, че като не вкараш - губиш, отново се потвърди. Левски с две майсторски изпълнения спечели мача. Второто полувреме с човек повече играта изцяло беше в половината на Левски. 

Имахме 2-3 прекрасни възможности за гол, ако бяха реализирани, нещата ставаха други. Намирисва на голова немощ в нашия отбор. 

Трябва да обърнем внимание на това, но има и други неща, които трябва да подобрим.

Славия има проблеми, ясно е. Най-големите са свързани с подготовката на отбора и с организацията. 

По отношение на организацията играчите се постараха на стоят по-съвсем различен начин на терена в последните два мача. 

Има и други неща, в която ще търсим подобрение. За подготовката на този етап трудно можем да направим нещо на този етап.

Момчетата имат потенциал и съм убеден, че искат да излязат от кризата. Виждам отношението им в тренировките и смятам, че скоро нещата ще се променят в положителна посока. Една загуба тежи, а камо ли седем. Но тук се показват професионалистите. 

Най-важно е да продължим с мобилизацията. Виждам я, но трябва да продължим, докато излезем от това състояние.

Всеки ден анализираме всичко, което се случва, какво трябва да променим, какво да предприемем. Работим и това отношение и очакваме в скоро време Славия да има различен облик".

Източник: БТА