0

Н овият треньор на ЦСКА 1948 Тодор Янчев, който започна с победа (над Хебър) и загуба (от Ботев Враца) начело на „червените“, обсипа с комплименти следващия съперник на отбора му – Арда Кърджали.

"В утрешния ден ни очаква един доста оспорван двубой, така да го наречем, срещу един много добър отбор с добър треньор начело, който доказва своята работа през последните години. Визирам Александър Тунчев. Така че аз очаквам един добър мач и за двата отбора", каза Янчев в началото на пресконференцията. Срещата на стадиона в Бистрица между ЦСКА 1948 и Арда е в събота от 12.30 часа.

"Със сигурност отборите, които Тунчев е водил досега, показват добро лице и облик - и Локомотив (Пловдив), и Арда (Кърджали). 

Той е един млад специалист, който прави успешна кариера. Само суперлативи мога да кажа за Сашо".

Арда впечатли в последния кръг с разгромното 5:0 над Локомотив Пловдив, в предния кръг пък надви 1:0 Септември в София.

"Арда не афишира своите цели. Има едно спокойствие при тях и това се отразява на терена. Постигнаха две победи в първите два мача и това също им дава увереност”, отбеляза Янчев.

В предишния кръг ЦСКА 1948 изненадващо отстъпи на застрашения от изпадане Ботев (Враца). Янчев коментира така: "Да, неприятна загуба. Не искам да повторим първите 20-30 минути, когато бяхме доста разконцентрирани. 

Допуснахме доста ситуации пред нашата врата, при една от тях ни вкараха. След това променихме лицето си, създадохме ситуации, пропуснахме и дузпа. Но всичко зависи от нашия подход как влязохме в мача".

"Целта пред отбора? Да се класираме в Европа за първи път. Имаме открита цел, имаме организация, нужните условия, необходимата селекция за добър отбор. И мисля, че тази цел е напълно реална. 

Не е да се изхвърляме в нашите мечти и очаквания. Така че 3-ото място и продължаване напред в турнира за Купата на България, откъдето също се дава право на участие. Фокусът ни е насочен към първо класиране в Европа".

Коментирайки липсващите футболисти, както и евентуални нови попълнения, Янчев обясни: "Александър Колев е контузен. Периодът, в който се намираме сега, е много труден да се намери и да привлечем качествен централен нападател.

Сега остава Евгений Сердюк, който има качествата да поеме ролята на водещ реализатор в нашия отбор и се надявам да успее да разгърне потенциала си, който има. 

Що се отнася за Светослав Диков и за останалите момчета от втория отбор, имаме момчета, които можем да качим.

Да, прочетох за интерес от нашия клуб към Андрей Гълъбинов. Появи се тази информация, но доколкото знам няма такова нещо. 

Карлос Охене се възстанови от една контузия и го чакаме да набере нужната подготовка за да влезе във форма. И Стив Фуртадо, който ще бъде на линия в скоро време, все още липсва".