0

Представителите на Лудогорец, които са пострадали на "Българска армия" не са двама, а трима. След д-р Валентин Великов, младият футболист Илкер Будинов, третият пострадал е представителят на лекарския екип - Юлиан Мирча. Той също е бил ударен от бомбичка. "Мач Телеграф" вече се сдоби и със снимки на доктора. Ясно е, че тримата са си извадили медицински и се очаква тежко наказание за ЦСКА. Сериозни са били проблемите на Будинов, който не е могъл да чува половин час и имаше съмнение за спукано тъпанче.

Вижте пораженията по д-р Великов:

Така изглежда раната на д-р Великов

 Така изглежда раната на д-р Великов

Бомбичката е гръмнала в крака на д-р Великов.

 Бомбичката е гръмнала в крака на д-р Великов.

Ръководството на Лудогорец излезе с официална позиция относно вандалския акт спрямо доктора на отбора Валентин Великов, футболиста Илкер Будинов и физиотерапевта Юлиян Мирча по време на дербито с ЦСКА. Разградчани вярват, че служителите на реда ще идентифицират нападателите и те ще получат полагащите им се по закон наказания. 

Ето какво написаха от Лудогорец: 

"Лудогорец осъжда остро вандалския акт срещу служителите на клуба
Ръководството на ПФК Лудогорец категорично осъжда вандалдския акт спрямо клубния доктор Валентин Великов, младия талант Илкер Будинов и физиотерапевта Юлиян Мирча в началото на второто полувреме на мача с ЦСКА. Вследствие на хвърлени бомбички и остри парчета бетон по скамейката на Лудогорец тримата пострадаха, а е цяло щастие, че инцидентът се размина само с ранени, но без по-сериозни последствия за здравето и живота на тримата. Считаме, че футболните стадиони са място, където привържениците трябва да присъстват за забавление, а не да правят опити за осакатяване и нараняване на противниковия отбор и неговия щаб.
Вчера ние загубихме мача и поздравяваме противника за победата на терена, но извън него много хора волно или неволно не си свършиха работата, като по този начин поставиха под риск здравето и живота на участниците в спортното събитие. Нека да напомним, че в близкото минало по стадионите има убити и осакатени невинни запалянковци и служители на реда.
Вярваме, че служителите на реда ще идентифицират нападателите от мача ЦСКА – Лудогорец и те ще получат полагащите се по закон наказания.
Ние от ПФК Лудогорец ще продължим политиката си за опазване здравето на посетителите на „Хювефарма Арена“, където всеки фен е добре дошъл, без значение от неговата раса, пол, етническа или клубна принадлежност. Надяваме се и на останалите стадиони в България това да бъде практика".