0

Л евски е спечелил още една важна битка, научи „Мач Телеграф“. „Сините“ са успели да минат ситото на УЕФА за стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. Съоръжението е било инспектирано от представители на европейската футболна централа.

Те са отправили няколко забележки към тима за нередности, които трябва да бъдат отстранени. Носителите на Купата на България са гарантирали, че това ще се случи в срок. Тимът ще стартира от втори кръг в надпреварата. Левски обаче ще може да ползва „Долината на глинените гърнета“, както Наско Сираков обича да нарича клубния стадион, само до предварителните кръгове и плейофа. За груповата фаза Левски ще трябва да се премести на Националния стадион, който все още успява да покрие някакви изисквания. 

Иначе в миналото Левски нямаше проблеми да приема двубоите от груповата фаза на Лига Европа у дома. На Националния се играха единствено тези от Шампионската лига.

Добрата новина е, че след с отпадането от АЕК Ларнака отпаднаха и наказанията на тима за мачове без публика. А двубоите в Европа ще бъдат едно от основните пера за пълнене на клубната каса.