0

125 000 евро разделят Ботев Пд от втората им цел в родното първенство – Евгений Сердюк от Берое, съобщи „Мач Телеграф“. „Канарчетата“ са били готови да дадат 500 000 евро за Билал Бари, но искали да минат по-тънко със звездата на Черно море.

Причината е, че украинецът има договор само до лятото, а Бари преподписа със „сините“ преди Нова година и бе категоричен, че не вижда бъдещето си извън „Герена“ на този етап.

От Ботев Пд пробвали с оферта от 175 000 евро за Сердюк, но от Черно море им искат 300 000.

„От Ботев официално има интерес само за Сердюк. Но не приехме тяхната оферта“, заяви пред „Дарик“ треньорът на Черно море Илиан Илиев.

„Некоректното като цяло от страна на Ботев Пд е, че след нашия мач се свързаха директно с футболиста, без да информират клуба ни. И естествено в следващите мачове Сердюк не беше на обичайното ниво. Не че го е правил съзнателно. Но след като ти дадат една заплата два-три пъти по-голяма... и знаете как се разбъркват главите особено на хора, които допреди 3 месеца, преди да дойдат при нас, една година не били играли футбол. Това е некоректното“, отбеляза Илиан Илиев.

По думите му предложения „в момента имаме за двама наши футболисти - Сердюк и Леандро.“

„Интерес има и към Пабло, Родриго и Виктор Попов. Надяваме се да не се разделяме с никого, за да продължим сезона и да се пробваме да стигнем до третото място или евротурнирите. Нямаме фиксидея да се продават хора“, увери Илиан Илиев.