0

В Левски май гледат в различни посоки по отношение на лятната селекция, сочат последните събития на „Герена“.

Треньорът Станислав Генчев е поел цялата отговорност за привлечените до този момент футболисти, докато част от управата на клуба има известни съмнения, че част от тях наистина ще бъдат полезни.

В интерес на истината обаче собственикът Наско Сираков спазва обещанието си и не се бърка в работата на треньорския щаб.

Повод за разногласията е последният нов футболист – нападателят Мустафа Сангаре. 195-сантиметровият исполин идва от португалския Варзим, но допреди пет години той не е играл футбол на професионално ниво. Отделно, през 2021 година е преживял тежко заболяване на гръбначния стълб, предизвикано от бактерии, и не е играл почти година в Амиен – първият му професионален клуб.

Дори и при идването си в Левски медицинските прегледи показаха, че той е имал проблем с коляното си, но за щастие на „сините“ той се е оказал незначим. Но пък заради него се наложи официалното представяне на тарана да бъде отложено с няколко дни. В ръководството имат съмнения и в други от новите играчи, най-вече за вратаря Матей Маркович. Както и при Сангаре, подозренията се крият в статистиката му до този момент, както и на ниското ниво, от което той идва.

При всички положения обаче властта за избор на нови футболисти е само в ръцете и главата на Станислав Генчев. Припомняме, че по време на преговорите с шефовете, той постави едно-единствено условия – сам да определя селекцията. Тогава той заяви, че „иска нещата да стават по неговия начин“.

До момента Левски привлече половин дузина нови футболисти –  Майкон и Алдаир, вратаря Маркович, Алекс Колев, нигериеца Икена и сенегалеца Сангаре.

Почти всички са на път да си спечелят титулярните места в състава на Станислав Генчев и неговата любима схема 3-5-2.

Засега открит остава въпросът кой ще е титулярен вратар – Пламен Андреев или Матей Маркович. И двамата имаха доста добри прояви по време на контролните мачове и показват добра форма, което поставя треньора в деликатна ситуация. Факт е, че до момента Левски не е допуснал гол в контролите, което не се е случвало през новия век. Това обаче не променя основната цел на лятната селекцията – намирането на класен централен бранител.

В момента Станислав Генчев извършва истинска революция в Левски, тъй като практически прави нов отбор, в сравнение с този от миналата година. Освен много нови футболисти, бившият треньор на Крумовград налага и абсолютно нова схема на игра. От друга страна, той иска да привлече футболисти, които да могат да наложат неговото изискване с най-малко пасове да се стига до противниковата врата.

Както вече „Мач Телеграф“ писа, друг проблем пред Левски е какво ще се случи с футболистите, които не влизат в плановете на специалиста.

Поне четирима от титулярите при Николай Костов най-малко се очертават да бъдат резерви през новата кампания. Клубът обаче няма никакво намерение да им къса договорите и да плаща огромни неустойки, каквато беше практиката в предишни години. Единствено може да се направи изключение за Асен Чандъров, който най-вероятно ще се завърне в Септември без финансови условия.

"Мач Телеграф"