0

П одобно на миналото лято и сега в Локо Пд се очаква динамичен трансферен период. Това потвърди и треньорът Александър Томаш след равенството с ЦСКА 1948 онзи ден, а от вчера вече има и конкретни новини. Клубът потвърди, че като свободни агенти напускат Парвиз Умарбаев, Кристиян Гомис и Лукас Салинас.

„Договорите на Парвиз Умарбаев, Кристиан Гомис и Лукас Салинас изтичат. Парвиз Умарбаев се присъедини към Локомотив през 2016-та и от тогава до сега бе неизменна част от “черно-белите”! В началото на 2020-та Лукас Салинас дойде в тима, а в края на същата година и Кристиан Гомис. И тримата бяха важна част от големите успехи, които Локомотив постигна в последните години! Умарбаев, Салинас и Гомис записаха имената си в историята на клуба! Благодарим ви! Завинаги ще бъдете едни от нас!“, написаха от пловдивския клуб.

Първите двама са имали сериозни финансови претенции, за да преподпишат, които от новото ръководство са били категорични, че няма как да удовлетворят. Салинас също е настоял за повишение, но с изявите си в последните срещи така и не можа да впечатли силно Александър Томаш.

„Предстои основната работа. Всичко ще зависи от селекцията. На всяка позиция искам да има конкуренция. Това зависи и какво има на пазара, не какво предлагаме. Локомотив е марка. Трябва да вземем доста хора, което неминуемо води до грешки. Трябва да ги сведем до минимум“, коментира Томаш.