0

Р ъководството на Славия взе превантивни мерки, за да спаси днешното столично дерби с Локомотив. От вчера сутринта снегът в София не спира да вали, като на моменти валежите се увеличават. Стадионът в столичния квартал „Овча купел“ няма отопление, което усложнява нещата. Заради това президентът на „белите“ Венцеслав Стефанов е разпоредил още от вчера следобед, около 30 часа преди първия съдийски сигнал на Владимир Вълков, служители на клуба, както и допълнително наети хора, да чистят снега.

„Вече имаме хора на стадиона, които работят, за да има мач. Не знаем какви ще са метеорологичните условия в часа на срещата, а и преди това. Мисля, че ще успеем да „спасим“ дербито“, потвърди пред „Мач Телеграф“ Венци Стефанов. Прогнозата за времето сочи, че в часа на мача – 17:30, валежи няма да има и температурата ще е около нулата. До 14:00 часа обаче се очаква да има снеговалежи, което няма как да не затрудни домакините. Все пак в „Овча купел“ се надяват, че взетите превантивни мерки ще направят така, че ще има минимални условия за провеждането на дербито.

Днешният мач между Славия и Локо Сф ще е под номер 132 в историята. Победите за „белите“ са 54, ремитата са 32, а успехите за „железничарите“ са 45. Головата разлика е 191-177 за най-стария столичен клуб.