0

С ептември София и Левски се изправят утре в четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на България. Тимът от Втора лига ще бъде символичен домакин на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“, след като двата клуба постигнаха договорка за това. Макар и след драми. Спонсорът на Септември Румен Чандъров дори заплаши, че мач няма да има, но все пак до подобно нещо не се стигна. В. „Мач Телеграф“ се свърза с острието на клуба от квартал „Красна поляна“ – Валери Божинов, който сподели емоциите и очакванията си преди срещата на „Герена“.

- Валери, здравей, Как си? Къде те откриваме?
- Привет! Добре съм. Току-що бях на фризьор, както всички знаят, винаги съм обръщал внимание на външния си вид.

- Това за предстоящата среща на Септември с Левски ли е?
- Не (смее се). Винаги съм обръщал внимание на прическата си, за е важна. Това говори за човекът - какъв е и дали уважава себе си. Няма връзка със срещата, която предстои на „Георги Аспарухов“.

- Какви са очакванията ти за този мач?
- Очаквам да стане един хубав мач, който да зарадва хората, които ще дойдат на трибуните, а и тези пред телевизионните екрани, радиото. Искам да са щастливи от това, което ще видят на терена, да стане наистина един футболен празник. В него ще победи този, който заслужава повече. Със Славко Матич (б.р. треньор на Септември) имаме еднакви виждания за играта и съм на мнение, че това е жизнено важно. Той обича отборите му да държат топката, да пресират високо противника и разиграват. Едно е повече от сигурно - на „Герена“ няма да се пазим и ще играем отворен футбол.

Цялото интервю с Валери Божинов четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф".