0

П резидентът на Славия Венци Стефанов реагира остро на призива на Димитър Бербатов за оставките на шефовете на футболната ни централа след резила от двете поредни загуби на старта на евроквалификациите. Пред Gong.bg той се похвали, че имал среща с Бербатов.

„Да, имах среща с Бербатов. Казах му, че нямат един работен ден след като са приключили с футбола, а искат да стават ръководители“, каза Стефанов.

„Казах му да започнат от по-долно стъпало - треньори, спортни директори и чак след това, ако покажат качества, да мислят за нещо повече. 

Искал да става президент? Президенти много...Какъв план ми е споделил? Каза, че щял да намери спонсори - хора, които дават пари. Тези приказки съм ги слушал. Това слънце грее, но не топли. Никакъв план нямат! Нищо не ми каза“, разкри още шефът на „белите“.

Той посочи за пример Унгария, където „държавата инвестира във футбола и всичко е наред“, но не каза защо големците от българската футболна централа не получиха нужното рамо от българската държава, а шефът Боби Михайлов даже обяви колко е горд, че в бюджета на поверената му централа държавата и общините помагат с нула лева на футбола ни.

„Погледне ли държавата към спорта само с едното око и нещата ще се случат. Според мен пропуск на ръководството на футболната ни централа е, че не обръща достатъчно внимание на младите български футболисти. Трябва да има финансови стимули за всички клубове, които налагат таланти", отвори дума за пари Стефанов пред Gong.bg.