0

В ладимир Манчев е идеален събеседник преди супердербито между ЦСКА и Лудогорец. Той дълго време игра и работи като треньор на „Армията“, а само преди месец се изправи срещу „орлите“, вече водени от Ивайло Петев, докато беше начело на Хебър. „Мач Телеграф“ се свърза с бившия нападател на Лил, Валядолид и още куп отбори, който коментира своите очаквания за неделния сблъсък.

- Г-н Манчев, какво правите в момента, след като се разделихте с треньорския пост в Хебър?

- Почивам си, чувствам се добре. Обаче не ми се иска да стоя много време без отбор, защото обичам да работя и да бъда деен.

- Мина месец, откакто напуснахте Хебър. С какви чувства се разделихте с родния си клуб?

- Аз само хубави чувства имам към моя роден клуб. За мен беше ползотворно времето в Пазарджик. И гордост да водя отбора в Първа лига. Резултатите не бяха това, което очаквахме. Имаше трудности, но беше невероятно да представляваме Пазарджик в Първа лига.

- Ще се спаси ли Хебър?

- Отборът има потенциал, искрено се надявам да остане в елита и през следващия сезон. Вярно е, че мачовете намаляват, но шансовете ги има, разликата е малка между отборите, ще има и доста директни отбори, когато стане разделението. Всичко си зависи от отбора и треньорския щаб.

- Почти цяла България говори за дербито в неделя между ЦСКА и Лудогорец. Ще присъствате ли вие на този дуел?

- Мисля да бъда на мача на „Армията“. Надявам се да стане интересен двубой, ЦСКА да победи и да зарадва феновете си. Искам всичко да се решава на терена и да няма простотии, за които да говорим след мача.

- Кой е най-големият плюс на ЦСКА преди големия мач?

- Един от плюсовете е голямата фенска подкрепа, която очаква отбора. Чисто като представяне постоянството в резултатите в много добър атестат. В последните години ЦСКА не е бил толкова близо до титлата и сега има право да се нарече претендент за първото място. Другото, което искам да отлича, е характерът. Това беше основното за натрупването на толкова точки. Те дойдоха изключително трудно и с доста кръв и пот.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"