0

В ратарят на Локо Сф Бубакар Гай ще напусне тима през зимната пауза, твърдят медии в родината му Гамбия. Причината е, че той тотално изпадна от плановете на треньора Данило Дончич и е твърда резерва в тима от „Надежда“. Гай е бил посъветван от националния селекционер на страната си да се махне от България и да си потърси отбор от друга европейска държава. Преди мачовете на Гамбия в квалификациите за Купата на Африка, селекционерът обвини Локомотив Сф, че е причина за спадналата форма на Гай и затова той ще е резерва в националния отбор.

Гай беше твърд титуляр в състава на Локо до идването на Дончич. Той обаче игра в двата мача, в които Локо загуби катастрофално – двете загуби с по 0:6 от Левски и Ботев Пд. Това накара сръбския наставник да заложи на вратата на юношата на Левски Александър Любенов. 

В същото време извън сметките на Дончич за мача с Левски твърдо остава френският защитник Стефан Ламбез. Защитникът все още не е напълно възстановен от травма и няма да се рискува с неговото пускане в игра. Той се контузи при загубата от Локо в Пловдив с 1:2 и не игра в 1/8-финала за Купата на България срещу Спартак Варна, който Локо също загуби.

Още новини четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX