0

З имната подготовка на отборите у нас е към своя край. Славия проведе лагер в Турция, на който изиграха четири мача. В един от тях победиха Мура с 3:2, но както е известно, резултатите не вълнуват толкова треньорите, а по-скоро показаното на терена от играчите им. Подготовка проведе и младата надежда на „белите“ Светослав Вуцов, за когото 2022 година започна по прекрасен начин. Той бе избран за най-добър вратар у нас, а малко след това влезе в Топ 10 на престижна класация за най-добрите вратари под 20 г. В. „Мач Телеграф“ се свърза с него, за да сподели впечатленията си от подготовката, както и целите, които той и отборът са си поставили през пролетния дял от шампионата.

- Светльо, как си? Къде те откриваме?
- Добре съм, отивам на тренировка.

- Как върви подготовката, доволен ли си от лагера в Турция?
- Да, тренировките вървят по план. Здрав съм, а това е най-важно. Доволен съм от подготовката, която проведохме в Турция. Всичко беше перфектно. Бяха ни осигурени всички удобства, за да се готвим по максимално добър начин.

- Доволен ли си от показаното в контролите?
- Не мисля, че това беше лицето на Славия. Резултатите не бяха особено добри, но в крайна сметка в подобни проверки резултатът не е най-важен. Важно е какво показваме на терена. Видяхме какви грешки допускаме и си сверихме часовниците срещу стойностни отбори. В мачовете в Първа лига подобни неточности просто не трябва да допускаме.

- Влезе в Топ 10 на престижната класация за най-добър вратар под 20 години. Зарадва ли се?
- Определено ми стана много приятно, когато го разбрах това нещо. Явно изявите ми ги забелязват доста хора и за мен това е радващо. Разбира се, вина за този индивидуален мой успех имат и съотборниците ми. Без тях нямаше да мога да стигна до това постижение.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".