0

ЦСКА - София и Левски се изправят един срещу друг в дербито на 13-ия кръг на efbet Лига.

Сблъсъкът на Националния стадион е от 14:45 часа и ще бъде ръководен от Радослав Гидженов и е първи между двата гранда през сезона.

Двата отбора влизат в срещата, съответно от трета и пета позиция в класирането.

"Червените" изпревариха днешния си съперник в миналия кръг, когато записаха успех срещу Локо Пд (2:0), а тимът на Николай Костов загуби от Лудогорец (0:1).

Символичните домакини се намират в страхотнo настроение и серия от 5 поредни победи. В този период футболистите на Нестор Ел Маестро отбелязаха 11 гола и допуснаха само един. С осемте си инкасирани попадения от началото на сезона защитата на ЦСКА - София е най-добрата в първенството до момента.

Левски също се представя на добро ниво в последно време. Въпреки че отстъпи на "орлите" преди седмица, отборът, воден от Костов, е сред претендентите за шампионската титла и ще опита да затвърди тези свои амбиции срещу един от основните си конкуренти. 

През седмицата двама основни футболисти преподписаха със "сините" - Патрик-Габриел Галчев и Кристиан Димитров. Именно с последния е свързана една от промените, които се очаква да направи Николай Костов. Централният защитник пропусна мача с Лудогорец заради вирусно заболяване, но по всяка вероятност днес ще се завърне сред стартовите 11. Така той отново ще застане рамо до рамо с Хосе Кордоба, с когото заформиха добро партньорство. По този начин Левски остава без никакви кадрови проблеми, като изключим трайно контузения Билал Бари.

Марселино Кареасо, който беше заменен принудително на "Лаута", както и Браян Кордоба, който пък пропусна последните две срещи на ЦСКА - София, са напълно възстановени и Ел Маестро ще може да разчита на тях. Намиращият се в страхотна форма - Майкъл Естрада, също ще бъде готов за дербито, но не е ясно дали наставникът ще заложи на него от първата минута.

Предстоящият сблъсък ще бъде по-специален за Густаво Бусато и Андриан Краев. Вратарят ще запише своя мач №161 с червения екип и ще излезе еднолично в списъка, докато за капитана на Левски това ще бъде юбилеен 100-тен двубой със синята фланелка.

През миналия сезон двата тима си размениха по една победа с 2:0 и веднъж завършиха наравно 0:0.