0

В тори доскорошен ръководен кадър на ЦСКА 1948 встъпи в длъжност в БФC.

Официално от днес (1 октомври) досегашният изпълнителен директор на тима от ветрилника в Бистрица Добрин Гьонов вече е зам.-изпълнителен директор на шапката на най-популярната игра у нас.

Той бе оперативен шеф в ЦСКА 1948 от създаването на клуба през 2016 г., а след това стана член на УС на Българска професионална футболна лига, както и член на работна група на Европейската клубна асоциация.

Преди него Кирил Котев, бивш спортен директор на ЦСКА 1948, стана технически на БФC в началото на април. Мястото бе овакантено от заемалия го преди това настоящ президент Героги Иванов-Гонзо.

Гьонов ще бъде един от двамата заместници на новия изпълнителен директор Андрей Петров, който също официално прие поста от Борислав Попов.

Вторият зам.-изпълнителен шеф е Ивета Банкова, като тя ще отговаря за международните въпроси. Банкова работи в БФC вече 17 години, за последно като директор на Международния отдел. Преминала е специализации и обучителни програми на най-високо ниво във ФИФА и УЕФА, като редовно получава наряди като делегат на мачове под егидата на европейската футболна асоциация.

Днешните назначения за Гьонов и Банкова са част от стратегията на президента на БФC Георги Иванов за обновяване и подмладяване на служителите.

Вчера (30 септември) в интервю по радио "Фокус" Гонзо обеща също да извърши чистка сред футболните рефери в края на годината. "Декември месец при всички положения, на базата на това, което показват съдиите, ще има съдии, които ще бъдат изключени и изхвърлени от Първа лига. Мотивацията дали ще се представиш добре зависи от теб, а ако някой друг ти казва как и какво да правиш, това е проблем. Доста съдии направиха елементарни грешки, дори и тези, които отговарят за ВАР. Ако Съдийската комисия не може да се справи със съдиите, ще бъде сменена, но пак казвам, че съдиите са най-големите виновници за нещата, които се случват. Те са отговорни за това, което се случва на терена", каза президентът на БФC.