0

Д оскорошният треньор на първия отбор на Спартак Варна Васил Петров, който като „асансьор“ качи „орлите“ в Първа лига, е назначен начело на втория тим, който е в Североизточната трета лига.

Именно той беше човекът, спечелил две поредни промоции от Трета във Втора и от Втора в Първа лига. Сега Петров заменя  Димитър Трендафилов. Паралелно с това Петров е и шеф на школата на клуба.

Към момента Спартак II се нарежда към момента на 9-а позиция в Североизточната Трета лига с 3 победи от 9 изиграни мача и 10 точки.

Николай Кънчев се присъединява към школата на Спартак след 10 месеца пауза от напускането си на другия местен клуб - Черно море. Известен като един от най-добре работещите треньори в цяла Североизточна България, дал път на много таланти във Варна и региона, той вече подхвана момчетата от набор 2006, които играят в Елитната юношеска група. 

Кънчев е бил треньор в академията на Черно море повече от 12 години.

Третото ново име в школата на "соколите" е Николай Сидеров, който ще вземе момчетата, родени през 2013-а година. До момента Сидеров е работил в малката школа ФК Варна 2017 и е показал добри резултати.