0

Л евски подписа договор с халфа Патрик Мислович, потвърдиха от клуба в сряда. Контрактът със словашкия футболист, е за срок от две години и половина. Високият 1,80 м халф действа пред отбраната, силният му крак е левият, което е особено търсено качество, актуалната му пазарна стойност е 325 000 евро, според "Трансфермаркт".

Мислович ще запълни празнината, оставена от национала Андриан Краев, отстранен от първия отбор заради отказа му да продължи договора си, който е до 30 юни 2024 г.

Патрик Мислович е роден на 28 май 2001 година в Турчианске Теплице (Словакия). Юноша е на местния МСК Жилина, с който подписва първия си професионален договор в началото на 2019 година. 

С екипа на родния си клуб изиграва 120 мача и отбелязва 15 гола. В началото на 2023 година е преотстъпен на шотландския Абърдийн записвайки 5 мача, а същата година се завръща в родния си клуб.

Мислович преминава през всички юношески национални отбори на Словакия. За селекцията до 15 години записва 2 мача, а за тези до 17 и до 19 години изиграва по 5 мача. 
Полузащитникът записва и 7 мача за младежкия национален отбор на Словакия.

По-рано днес юношата на Левски Кристиян Йовов подписа първи професионален договор със "сините".
"Контрактът е за срок от две години и половина", обявиха официално от Левски.

Йовов е роден на 13 февруари 2006 година. Той дебютира за представителния отбор при в гостуването на Лудогорец на 3 юни 2023 година и има три официални мача с първия тим.

За втория състав на Левски футболистът е изиграл 19 срещи.

Източник: БТА