0

Е дна от основните групи на феновете на Интер ще раздаде 50 000 свирки на публиката за шампионатния мач между "нерадзурите" и Рома в края на октомври, за да бъде посрещнат белгийския национал Ромелу Лукаку, който е обвинен, че е предал клуба от Милано, съобщава АФП.

"Денят на най-неприятното завръщане наближава, нека направим всичко, за да бъдем готови", написаха от групировката Curva Nord.

"29 октомври е ден, който трябва да отбележим в червено, за да изразим отвращението си към този, който ни обърна гръб по най-долния начин", написаха още феновете, без за нито един момент да споменават името на Лукаку, наричан само „този“.

"Преди мача с Рома ще раздадем 50 000 свирки, за да ги използваме всеки път, когато този, който предаде нашата фланелка, докосне топката", продължава текстът.

30-годишният Лукаку изкара сезон 2022-23 в Интер, с който завърши на трето място в Серия А, спечели Купата на Италия и участва на финала на Шампионската лига, загубен от Манчестър Сити. 

Интер искаше да го привлече, но той се върна в Челси. Когато мениджърът Маурисио Почетино му заяви, че не го вижда в състава си, белгиецът бързо прие офертата за наем на Рома. 

Лукаку е вкарал 6 гола в 8 мача за Рома във всички турнири.

След осмия кръг в Серия А Интер е лидер с 18 точки, а Рома е на 13-о място с 8. Двата отбора ще се срещнат на 29 октомври на "Сан Сиро".

Отсега буди интерес още как тифозите на „нерадзурите“ ще се отнесат към треньора на „вълците“ Жозе Моуриньо, под чието ръководство извоюваха исторически хеттрик от титли през 2010 г. - Скудето, Купа на Италия и Шампионска лига, уникално постижение за италиански клуб и до днес.

Източник: БТА