0

Л ондонският Челси и Интер сядат на пазарлък за няколко имена, според „Гадзета дело спорт“ в двете посоки може да потеглят шестима от сегашните футболисти на „сините“ и на „нерадзурите.

Първият казус е този с 30-годишния нападател Ромелу Лукаку, преотстъпен от Челси на Интер. Преди дванадесет месеца той предизвика невероятни преговори, като се завърна в Милан под тежък наем. Сега белгиецът иска Челси да свали финансовите си изисквания, за да остане при нерадзурите.
От своя страна той също е готов да намали парите си, за да подпише отново с Интер.

Челси пък много харесва камерунския вратар на Интер Онана, на когото са хвърлили око и други клубове от Висшата лига. А когато играч на Интер бъде потърсен от английски клуб, собствениците внимателно го слушат. 

Защото подобни сделки с паралиите от Премиершип обещават приходи над пазарните оценки на футболистите. Затова и цената, определена от нерадзурите за Онана, се повиши още повече в сравнение с 40 милиона евро отпреди месеци. Сега европейските вицешампиони искат много повече – 70 милиона, а Челси е първи на опашката за да си гарантира титулярен вратар за следващия сезон.

27-годишният халф на Интер Дензъл Дъмфрис също е в пазарлъка, но Челси е вече по-хладен към нидерландеца в сравнение с януарския пазар. Формата му падна след световното, освен това лондончани се подсигуриха вдясно в халфовата линия с 20-годишния французин Мало Густо, за когото платиха 30 млн. През януари. Това зачерква автоматично исканата цифра от 40 млн. Евро за него от нерадзурите.

31-годишният сенегалски бранител Калиду Кулибали остави прекрасен спомен в Серия А от престоя си в Наполи, но в Челси той не показа очакваното.

От Интер ще опитат да убедят лондончани да им го преотстъпят, с което Симоне Индзаги ще подсигури отлично отбраната си след трансфера на Шкриняр в ПСЖ.

Ако новият мениджър на Челси Почетино реши да запази Кулибали, тогава Интер ще поиска под наем Тревох Чалоба, 23-годишния защитник на лондончани, който е харесван в Милано.

Нерадзурите са мераклии и за 27-годишния халф на Челси Рубен Лофтъс-Чийк, когото виждат като чудесен заместник на Роберто Галиардини, чийто договор изтича. Физическата мощ на Лофтъс-Чийк също е допълнително предимство за подсилване на халфовата линия на нерадзурите.