0

С тарши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти избегна да отговори дали „кралете“ влизат от ролята на фаворит във финала на Шампионска лига срещу Борусия Дортмунд.

„Ние ли сме фаворитите? Не мислим за това. Борусия показа качество и заслужава да бъде на финала. Знаем само, че ще ни бъде много трудно и че ще трябва да се борим докрай“, каза Анчелоти на пресконференция.

„Имам седмица за размисъл, явно имаме някакви съмнения относно състава. До петък ще се наслаждаваме на този момент, на финала. Ще се подготвим максимално за това и ще се опитаме да спечелим мача в събота“, каза Анчелоти.

"Ще се съсредоточим върху работата в нападение и защита, а най-важното е да имаме ясна представа какво да правим. Така няма да мислиш за други неща, които могат да ти донесат малко стрес“, добави той.

„Това е последният мач на Кроос... и се надявам да завърши кариерата си в Мадрид със спечелването на Шампионска лига. В индивидуален план той го заслужава, но кариерата на Кроос не зависи от още една Шампионска лига, той вече е направил достатъчно. Той е влязъл в историята на Мадрид и независимо дали ще спечели още една титла. Завършването с Шампионската лига би било максимумът, но Кроос вече е във футболната история.“

„Двата най-добри отбора са стигнали до финала, другите вече на почивка и ще го гледат по телевизията. Да продължим да печелим в Шампионската лига е още една мотивация, знаете, че историята на Реал Мадрид е формирана в този турнир", продължи той.

Що се отнася до това кой вратар ще предпочете - Куртоа или Лунин, наставникът на Реал Мадрид отговори лаконично: "Много е трудно да се вземе решение, защото и двамата го заслужават. Всеки знае качествата на Куртоа... и аз ще взема решението, когато дойде мачът. Лунин е болен, но ще е готов за финала. Единият ще играе, а другият ще бъде на пейката (смее се)“.

"Дали сме разпитали Белингам за бившия му отбор? Нищо особено. Има много начини за оценка на противниковия отбор, имаме много видеоклипове и не се нуждаем от повече доклади. Можеш да видиш всички неща благодарение на днешните технологии“, каза още италианецът.

"Нищо конкретно, имам си рутина и ще я следвам. Имам малко суеверие, защото са ме учили, че да го нямаш е лош късмет. Наясно сме, че сме направили нещо добро и сега трябва да сложим черешката на тортата. Обичам да ям броколи, сьомга и паста. Това е, което ще ям... след това един час дрямка, ако съм в състояние, и след това всички мисли за мача. Преди срещата сърцебиенето започва да се покачва, кръвното достига 110-120, а когато започне мачът, сърцето се връща към нормалния си ритъм“, завърши Анчелоти преди финала в Шампионска лига.

На 1 юни Реал ще играе срещу Борусия Дортмунд в Лондон на "Уембли" от 22:00 часа.