0

А рсенал си върна четвъртото място във Висшата лига с точка пред Манчестър Юнайтед (и 3 мача по-малко) след като победи чисто у дома Лестър с 2:0 с два гола след статични положения. 

„Артилеристите“, които не се разсейват с мачове в Европа или Купата на Англия, записаха пета поредна победа в Премиершип с постоянство в играта и резултатите, които може да им върнат участието в Шампионската лига за пръв път от 5 години насам.
Головете срещу Лестър паднаха след статични положения – първо Томас Партей засече в 11-ата мин. с глава центриране от корнер на Мартинели, а в 59-ата мин. Александър Лаказет се разписа от дузпа, свирена за ръка на защитника на гостите Чаклар Союнчу. Положението бе гледано дълго от рефера Антъни Тейлър на монитора за видеоповторения край тъчлинията. 

Напречната греда попречи на Партей да удвои резултата, но заслуга за победата има и вратарят Арън Рамсдейл с две решаващи спасявания след удари на Харви Барнс
За играч на мача бе избран норвежецът Мартин Йодегор, който само през първото полувреме изработи 5 положения за съотборниците си. 
В сряда ще се разбере дали напредъкът на Арсенал е благоприятно стечение на обстоятелствата или Артета е успял да стегне отбора си – на „Емирейтс“ идва Ливърпул, мачът е от 22:15 ч.