0

Д нес Арсенал приема Ливърпул на „Емирейс“ в наистина сеизмичен мач, в който трябва да покаже типичната си солидна защита срещу убийствената атака на мърсисайдци, ако иска да има успех. Това е и добрата новина за тима на Артета.   Неговият тим има най-много сухи мрежи за сезона от всички тимове във Висшата лига за сезона, но въпреки това има грапавини, които трябва да бъдат изчистени.

В мача срещу Нотингам (2:1) Форест вкара в края чрез Таиво Авоний, а след попадението се стигна до разправия между бековете Зинченко и Уайт. Очаквано Артета не обърна сериозни внимание на инцидента, като след това дори се пошегува, че двамата вече живеят заедно и дори си разменят  съпругите. 

„Вече са най-добри приятели“, с чувство за хумор обясни Артета в петък. Шегите си са си шеги, но статистиката показва, че крайните бранители са ахилесова пета на тима.

От 1 януари 2023 година Арсенал е трети по сухи мрежи с 15, като пред него очаквано са Ливърпул и Манчестър Юнайтед, но в същото време за посочения период са лидери заедно с Тотнъм е една нежелана класация – тази за индивидуални грешки, довели до попадения за съперника – 11. Опредено това им попречи да се преборят за титлата със Сити през миналия сезон, а и през този им костваха точки.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф